Идеалният отбор на "лошите момчета" във футбола, получили 168 червени картона


Идеалният отбор на "лошите момчета" във футбола, получили 168 червени картона
Снимка: Getty Images/Guliver

1537 0

Серхио Рамос, Златан Ибрахимович и Едгар Давидс - какво е общото между тримата? TransferMarkt събра в един отбор играчите с най-много червени картони и тримата изброени са футболистите, които играят "най-мръсно". Изданието е съставило отбор, като на всяка позиция е поставил играча, който е бил гонен най-много пъти през кариерата си.

Общо отборът има абсурдните на пръв поглед 168 картона. За вратар на този отбор е Йенс Леман, който е виждал червения цвят 7 пъти. Пред него са бившите съотборници в Реал Мадрид - Пепе и Серхио Рамос. Португалецът е бил гонен 12 пъти, докато капитанът на "белия балет" е рекордьор с цели 26 пъти. Рамос е най-санкционираният играч в Ла Лига и в Шампионска лига, като записа това си "постижение" през февруари при загубата от Манчестър Сити с 2:1.

Защитната четворка е допълнена с Патрис Евра с 12 червени картона и Марко Матераци с 15. Малко пред тях е Зинедин Зидан с 14, който бе изгонен на финала на Световното през 2006. Точно заради прословутото избутване с глава срещу Матераци. Легендите на Рома - Франческо Тотии Даниеле Де Роси също са като абонирани за червените картони. Общо двамата имат 31. Точно между тях в тима е Едгар Давидс с 25 картона.

На върха на атаката са Златан Ибрахимович и Марио Балотели, които са известни с бурния си нрав. И двамата имат по 13 изгонвания. Любопитно е да се отбележи, че по време на престоя си в Ливърпул Балотели е имал клауза на стойност 1 млн. паунда, която ще получи, ако не получи червен картон три пъти или повече по време на сезона. 

А каква е историята зад появата на картоните във футбола - вижте в този материал.

>
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички