ВИДЕО: Едни от най-безумните червени картони във футбола


ВИДЕО: Едни от най-безумните червени картони във футбола
Снимка: Getty Images/Gulliver

1967 0

Едно от най-неприятните неща за футболистите на терена е да получат червен картон. Има играчи, които доста по-трудно успяват да овладеят своя нрав и това оказва влияние и на отбора им. Има обаче случаи и, в които изгонването на на даден играч не е на 100% сигурно, но въпреки това се случва.

През 2014 година именно такъв странен червен картон е даден е на Кийрън Гибс от Арсенал. 43-годишният арбитър Андре Маринър показа директен червен картон на Кийрън Гибс още в 15-ата минута на мача от XXXI кръг на Висшата лига, който бе под номер 1000 за мениджъра на „топчиите” Арсен Венгер, въпреки че изгоненият футболист всъщност трябваше да бъде Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Крилото на „артилеристите”, загубили впоследствие срещата с 0:6, изби с ръка удар по посока на вратата, но остана на терена, макар да си призна пред съдията, че той е този, който трябва да напусне терена.

Година по-рано пък Хавиер Масчерано си изкарва един от най-безумните червени картона в двубоя между Aржeнтинa и Eквaдoр, завършила 1:1. При падане на терена cлeд cблъcък c eквaдoрeц Масчерано бе изнесен c моторизирана носилка, за да му се окаже незабавно медицинска помощ. Тoгaвa oбaчe се случи нещо немислимо и Мacчeрaнo изритa шoфьoрa в рамото без изобщо да е ясна причината. Cъдиятa нa cрeщaтa вeднaгa му пoкaзa чeрвeн кaртoн.

Още случаи на безумно изкарани червени картони - може да видите в НАШАТА ГАЛЕРИЯ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички