И Ван Гаал не може да отрече, че Ди Мария е слаб


И Ван Гаал не може да отрече, че Ди Мария е слаб

1138 0

Анхел Ди Мария играеше най-силния си футбол в първата половина на 2015 година. Той беше една от големите звезди на Реал Мадрид по пътя към "Десетата", както и най-полезният играч на Аржентина по пътя към финал на Мондиал 2014.

Тогава последва трансфер на крилото в Манчестър Юнайтед, където той започна силно, но на няколко пъти получи контузии, които определено нарушиха ритъма му.

Постепенно се стигна до вчерашната победа на тима в Премиършип срещу Съндърланд с 2:0, но още на почивката Ди Мария беше изваден от състава, а след двата гола на Рууни Ван Гаал даде подробно обяснения за това какво точно се случва с аржентинския ас.

"Когато един футболист не е изцяло в мача, трябва да го смениш", почна холандският специалист.

"Аз съм мениджърът и не мога да отрека това, което виждам. Трябва да дадем на Анхел малко повече време, за да се адаптира към Висшата лига, към високия английски ритъм. Това не е лесно.

Разбира се, обстановката също оказва влияние върху него, така е с всеки човек. Аз като мениджър имам задачата да контролирам тази обстановка. Ако той се нуждае от повече време, аз ще му го дам.

Трудното, не само при Анхел, а също и при останалите играчи, е да привикнат към Висшата лига. Той трябва да свикне и с тукашната култура. Трябва да му дадем време, за да повиши увереността си. Той е човешко същество като мен и вас. Не бива да допускаме грешки", сподели още Ван Гаал.

Четете още спортни новини в Sportline.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички