И Манчестър Юнайтед победи Евертън, Единсон Кавани с първи гол


И Манчестър Юнайтед победи Евертън, Единсон Кавани с първи гол
Снимка: Getty Images/Guliver

3661 0

Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Евертън в едно от дербитата на 8-ия кръг в английската Висша лига. "Червените дяволи" стигнаха до пълния обрат, след като Бернард изведе "карамелите" напред в резултата, но след това Фернандеш се разписа на два пъти.

С успеха момчетата на Солскяер записаха първа победа в последните три мача от елита на Англия, като събраха 10 точки от 7 двубоя. Евертън пък губи в 3-ти пореден двубой и остава с 13 точки от 8 мача.

Предстои прекъсване за двубоите на националните отбори, след което Юнайтед приема у дома Уест Бромич на 21 ноември. Следващият двубой за Евертън е гостуване на Фулъм на 21 ноември.

СЪСТАВИ

Евертън: Пикфорд, Колман, Холгейт, Кийн, Дин, Алан, Дукуре, Сигурдсон, Родригес, Бернард, Калвърт-Люин

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Мата, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от частта "карамелите" излязоха по-мотивирани, за да се върнат в двубоя и да не останат с празни ръце. Това им осигури шансове за нещо по-интересно чрез Калвърт-Люин, който спечели фаул в опасна позиция (от който не се възползваха), както и чрез Хамес, който не успя да засече центриране в наказателното поле, блокиран от Магуайър.

До средата на първото полувреме играта на терена се накъса и темпото не бе толкова високо. Честите нарушения, някои от които по-груби, както и влизането на медицинските лица за двата тима наруши ритъма на Евертън, който продължи да владее топката повече, но без да създава опасни положения.

В 72-рата минута дълго подаване намери Маркъс Рашфорд в наказателното поле на "карамелите", като англичанинът бе сериозно изпуснат от защитниците на домакините. Рашфорд стреля силно по земя, останал сам срещу Пикфорд, но стражът отрази добре с крак.

До края на двубоя Евертън осъществи натиск, но така и не създаде по-опасно положение, с което да си заслужи изравнителния гол. Юнайтед осъществи няколко не лоши контраатаки, като с последната ситуация в края на мача Кавани записа първото си попадение с Юнайтед и оформи крайното - 1:3!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от двубоя "червените дяволи" започнаха по-устремено, като наложиха контрол над топката и осъществиха няколко атаки, без да се стига да опасен завършек. Постепенно обаче "карамелите" изравниха нещата на терена и също отговориха с няколко атаки, при които дори се стигна до центрирания и до един удар с глава на Калвърт-Люин, който обаче излезе в аут.

В 16-ата минута Марсиал се озова на добра позиция, но не успя да отправи добър и точен удар от наказателното поле, с който да изведе напред своя тим. Само секунди по-късно Рашфорд и Фернандеш също стреляха, но от по-неудобни позиции.

19' - 1:0! Изритана напред топка от Пикфорд бе отклонена от Калвърт-Люин и попадна в Бернард. Той игра добре срещу Уан-Бисака и стреля между краката му. Ударът бе слаб, но точен до сантиметър и Де Хеа не успя да реагира навреме.

25' - 1:1! Футболистите на Солскяер бързо успяха да изравнят резултата. Люк Шоу центрира добре отляво, а Фернандеш намери топката с глава след страхотно движение преди това, за да не остави шансове на Пикфорд.

В 28-ата минута Дин проби добре отляво и накрая реши да стреля, вместо да подава, като ударът му се спря в страничния стълб до Де Хеа. 

32' - 1:2! Манчестър Юнайтед бързо стигна до пълния обрат в срещата. Фернандеш опита центриране към Рашфорд, който добре скочи, но не успя да уцели топката с глава. Въпреки това, придаденият фалц от португалеца я "заведе" до гредата, откъдето се озова в мрежата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както може да се каже за почти всеки мач от Висшата лига - победата е задължителна и за двата отбора. Домакините от Евертън започнаха сезона по мечтан начин - с 4 победи от 4 мача, последва тежко дерби с шампиона Ливърпул, което обаче също не бе загубено - равенство. И след това играчите на Карло Анчелоти "спукаха" губи - две загуби от два двубоя, които не предполагаха подобно развитие - с 0:2 от Саутхемптън и с 1:2 от Нюкасъл.

Манчестър Юнайтед пък се представя много колебливо в началото на тази кампания, което дори накара медиите на Острова да заговорят за евентуална смяна на Оле Гунар Солскяер. Тимът е на незавидната 15-а позиция с едва 7 точки от 6 мача. В последния кръг бе допусната болезнена загуба с 0:1 в дербито срещу Арсенал, като в грешник се превърна все по-сериозно критикуваният Пол Погба.

"Карамелите" в пореден двубой ще са без изключително важна фигура в състава си в лицето на бразилеца Ричарлисон, който изтърпява наказание заради ужасното си влизане в краката на Тиаго, поради което бе изгонен с директен червен картон в дербито срещу Ливърпул.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички