И Лестър попадна под ударите на финансовия феър плей


И Лестър попадна под ударите на финансовия феър плей
Снимка: Getty Images

1335 0

След Евертън, Челси, Манчестър Сити и куп други отбори през годините, сега и бившият шампион на Премиършип от сезон 2015/2016 Лестър Сити има сериозни проблеми с финансовия феър плей. "Лисиците" са обвинени, че са нарушили разпоредбите през сезон 2022/2023 и могат да бъдат наказани сурово.

Детайлите:

Първоначално те бяха обвинени от Английската Футболна лига, че не са били изрядни, що се отнася до настоящия сезон в Чемпиъншип, но после това обвинение отпадна, след като от клуба представиха нужните документи. За последния им сезон във Висшата лига обаче нещата може да се окажат различни - още в началото на 2022-ра ръководството на Лестър призна за финансови проблеми, което доведе до слаба селекция през идното лято и последващо изпадане в края на сезон 22/23. 

Още: Челси остава без лидера си за Нюкасъл, Маурисио Почетино обеща едно на феновете

И Лестър попадна под ударите на финансовия феър плей

Според съвременните правила, клубовете не бива да надвишават общи тригодишни загуби от над 83 млн паунда за Чемпиъншип и 105 млн паунда за Висшата лига. През 2018-та Лестър вече се наложи да плати 3,1 млн паунда за нарушаване на феър плея през сезон 2013/2014, когато се завърнаха след дълга пауза в Премиършип, където започна и приказката им.

Сега обаче нещата са доста по-сериозни - ако вината бъде доказана, Лестър най-вероятно ще бъде наказан с отнемане на точки, ако се класира във Висшата лига. Това изглежда доста вероятно, след като клубът води с 5 пункта пред третия Лийдс и е един от най-силните отбори в дивизията. Лошото е, че най-вероятно отборът няма да може да разчита и на крупна сума за трансфери през следващия сезон, след като няколко човека са с изтичащи контракти, а в същото време от другата страна финансовият феър плей реже възможностите за мащабна селекция без сериозни продажби на играчи.

Той да замени Юрген Клоп? Легенда съветва Ливърпул да вземе познато и изненадващо лице

Трансферът на Де Бройне в Манчестър Сити е бил част от хитър план на Гуардиола

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички