И Football Leaks го доказа: Канте е героят, от когото съвременният футбол се нуждае


И Football Leaks го доказа: Канте е героят, от когото съвременният футбол се нуждае
Снимка: Guliver/GettyImages

4214 0

Football Leaks в последните няколко месеца сериозно разтърси световния футбол с тайните, които изкара наяве. Планувана Суперлига, допинг скандал и какво ли още не бе разкрито за куп футболни звезди. Една от тях обаче бе показана в добра светлина дори и от футболните детективи. 

И кой, ако не Нголо Канте може да изуми с поведението си пореден път. Той е известен на всички, освен с брилятните си качества на терена, и със своята скромност. А поредните разкрития от Football Leaks показаха, че Канте е героят, от който съвременният футбол се нуждае. 

Според разкритията от клубния му отбор Челси са настояли играчът да си създаде ошфорка преди подписването на договора, за да може по този начин да облекчи данъците, които ще трябва да плаща върху заплатата си. Световният шампион обаче е отказал това предложение, на което едва ли има друг футболист, който не се е изкушил, и споделил: "Искам просто да получавам нормална заплата". 

Сметките показват, че подобна офшорка би му спестила 870 хиляди паунда годишно. Всъщност, Канте ще плаща повече данъци от световни гиганти като Amazon и Starbucks взети заедно, пише The Mirror, който допълва, че след новата сделка френският национал ще заплати 6,7 млн. паунда за такси. Двете компании заедно за платили 6,2 млн. паунда за миналата година, доказателство, че един човек може да плати по-голям данък от две от най-големите компании в света. В разкритията се посочва още, че месечно 564 хиляди паунда в данъчни приходи и още 305 хиляди паунда за застраховка годишно. 

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос пък е олицетворение на противоположната страна на тази история, след като бе уличен в допинг. Повече подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички