Хюн Мин Сон стана голмайстор на Висшата лига и го отличиха с най-високото спортно звание на Южна Корея


Хюн Мин Сон стана голмайстор на Висшата лига и го отличиха с най-високото спортно звание на Южна Корея
Снимка: Getty Images

2632 0

Звездата на Тотнъм Хюн Мин Сон бе награден с най-високото спортно отличие на Южна Корея, след като нападателят на „шпорите“ стана първият азиатски футболист, който печели „Златната обувка“ за голмайстор на Висшата лига.

29-годишният играч получи медала Чонйон от президента Сук Йол Йон преди приятелската среща на корейците с Бразилия на стадион „Сеул Уърлд Къп“. Сон, облечен в черен костюм, влезе пред препълнения стадион и аплодисментите на публиката, като един от плакатите на трибуните гласеше следното: „Живеем в ерата на първокласния Хюн Мин Сон“.

Зрителите избухнаха в овации и скандирания при награждаването на футболиста от президента на страната. Предишни носители на званието включват двукратната олимпийска златна медалистка във фигурното пързаляне Ким Юна и голфърката Се Ри Пак.

Миналия месец Сон сподели „Златната обувка“ с Мохамед Салах от Ливърпул, след като двамата вкараха по 23 гола във Висшата лига през приключилата кампания. Йон поздрави Сон за постижението му във Фейсбук, окачествявайки го като „щастлив момент, който трябва да бъде отпразнуван от цялата азиатска футболна общественост“.

А ето как Хюн Мин Сон за малко не се озова в Ливърпул.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички