Хосеп Гуардиола твърди, че Манчестър Сити е "в беда" след още една контузия на важен играч


Хосеп Гуардиола твърди, че Манчестър Сити е "в беда" след още една контузия на важен играч
Снимка: Getty Images

1018 0

Манчестър Сити осъществи обрат срещу Цървена звезда на старта на новия сезон в Шампионска лига, но даде и свидна жертва при успеха с 3:1 на "Етихад". Един от основните играчи на "гражданите" Бернардо Силва се контузи и ще отсъства в следващите няколко мача. Като дори не е изключено да изпусне и двубоя срещу Арсенал във Висшата лига, който е в началото на октомври.

Португалският плеймейкър, който през лятото подписа нов договор до 2026 година, бе сменен точно в края на първото полувреме. Не стана ясно веднага, че Силва е контузен и колко сериозна е травмата, но след двубоя Хосеп Гуардиола даде повече подробности. А именно, че ще е аут за следващите няколко мача. 

Силва аут за няколко важни двубоя

В събота Сити приема отбора на Нотингам у дома в двубой от Висшата лига. След това предстои гостуване в Карабао Къп на Нюкасъл, а след него има двубои с Уулвърхемптън и Лайпциг. На 8 октомври е дербито с Арсенал.

"Силва не каза нищо в края. Не съм говорил с докторите, но очевидно ще пропусне следващите няколко мача. Няма да е състояние да играе", заяви Гуардиола, като коментира и списъка с контузени играчи.

"В беда сме, но няма да се оплаквам колко играчи са с контузии. Когато имаме петима наистина важни играчи, които са контузени, то със сигурност е трудно. Това е обаче положението. Нямаме бюджет за трансфер и заплати на 55 играчи. Това би било довело до хаос и до фалит за клуба, случвало се е". Гуардиола също така бе доволен от успеха, като акцентира върху това колко положения е изпуснал Сити в последните двубои.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички