Хосеп Гуардиола ще променя английските навици в Шампионска лига


Хосеп Гуардиола ще променя английските навици в Шампионска лига

1451 0

Стартиралият ударно кариерата си на "Етихад" Хосеп Гуардиола ще се превърне в поредния мениджър, който ще се опита да пребори анлийските практики в европейските клубни турнири.

Вече години наред всички се чудят защо английските отбори спряха да играят силно в турнирите на УЕФА, независимо дали става въпрос за Шампионска лига или Лига Европа.

Пеп, който е двукратен победител в турнира с Барселона, ще провери през тази година на какво се дължат неуспехите на английските тимове в последните години и дали това действително се корени в тежката програма на английската Висша лига.

ЗАЩО МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД СЕ ПРОВАЛИ В ДЕРБИТО?

"Бих искал да разбера защо английските отбори не се представят толкова силно в ШЛ в последните години. Интензивна програма, мачове... Трябва да се опитам да разбера и да помогна на английските клубове.

Като гледам Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, виждам, че всички те са на нивото да играят в ШЛ. Без съмнение имат качествата за това. Може би мога да ви отговоря през февруари и март, ако тогава нямаме повече енергия", коментира Гуардиола преди европейския си дебют начело на "гражданите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички