Гуардиола със сензационно изказване - обяви немски тим за по-силен от Сити


Гуардиола със сензационно изказване - обяви немски тим за по-силен от Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

1938 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, който все още няма загуба начело на тима и се е отчел само с победи, индиректно обяви Борусия (Мьонхенгладбах) за по-добър тим от неговия преди двубоя на двата тима в Шампионска лига.

Причината за това е, че каталунецът сподели, че "черно-белите" са сред най-добрите отбори в Европа, но в същото време сподели, че "гражданите" са далеч от същите тези отбори.

"Жребият е труден. Борусия (Мьонхенгладбах) е смел отбор - един от най-добрите в Европа. Ако им дадем възможност, те ще покажат много качества", каза Пеп, който е добре запознат с качествата на тима.

НОВ ТУРНИР СМЕНЯ ШАМПИОНСКА ЛИГА, И ТО ОТ СКОРО

"Агуеро може да играе в този мач, а Гюндоган се чувства все по-добре с всеки изминал ден. Ситуацията с Компани не се е променила - той тренира здраво. Всички, които не играха в мача с Юнайтед, тренираха много добре. Всички са налице, за да ни помогнат да изиграем тези шест мача в следващите 18 дни".

Гуардиола отдаде заслуженото и на своите предшественици, които са поставили основните за едно добро представяне на Манчестър Сити в европейските клубни турнири.

"В предишните години Роберто Манчини помогна на отбора да направи първата стъпка, докато Мануел Пелегрини записа много добро постижение, стигайки до полуфиналите. Просто той нямаше късмет, защото на два пъти трябваше да се изправи срещу Барселона, който е най-силният отбор в света.

ЕТО ГИ ПРЕМИИТЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Ние още сме далеч от най-добрите и ако искаме от този отбор да се конкурира с най-силните в Европа и Премиър лийг, трябва да подобрим много неща", сподели още Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички