Хосеп Гуардиола не изпадна в паника, подходи философски след загубата от Тотнъм


Хосеп Гуардиола не изпадна в паника, подходи философски след загубата от Тотнъм
Снимка: Getty Images

1544 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че "гражданите" са играли добре срещу Тотнъм, но съперникът се е защитавал много дълбоко и на футболистите му им е било трудно с контраатаките:

"Тотнъм рядко губи топката, а в същото време има бързи играчи като Кейн, Сон и Кулушевски. Смятам, че играхме добре, създадохме доста положения. Не мога да кажа нищо лошо за играчите, защото бяхме в мача през цялото време, но не ни бе лесно. Съперникът игра така, както очаквах. Те бяха силни в изграждането на атаките и успяваха да си създадат доста възможности на контраатака, но като цяло ние се справихме добре", заяви той след срещата и добави:

"Всеки знае на какво е способен Хари Кейн. При първия гол ние се защитавахме лошо, но след 10-15 минути създадохме доста положения. Лорис бе брилянтен, но ние трябваше да отбележим повече голове".

"Гражданите" все още имат аванс от 6 точки на върха пред втория Ливърпул, но мърсисайдци имат мач по-малко от тях.

"Нямаше нужда да загубим този мач, за да разбера колко трудно се става шампион в Англия. Проблемът ни днес бе в атака, където трябваше да търсим пролуки срещу 5-6 играчи на съперника, които действаха доста здраво във физическите сблъсъци. Брентфорд играе по подобен начин и се защитава дълбоко".

"Имахме възможности, но за съжаление не успяхме да ги използваме и да отбележим. Тотнъм използва своите бързи играчи и пращаше центрирания, които са трудни за спиране. Хората казват, че това не може да се случи, но във футбола всичко може да се случи", завърши философски Пеп.

Вижте на повторения всички голове от мача Манчестър Сити - Тотнъм

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички