Хари Кейн възкръсна за Тотнъм в епичен успех над Сити и Пеп (ВИДЕО)


Хари Кейн възкръсна за Тотнъм в епичен успех над Сити и Пеп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6341 0

Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити  загуби от Тотнъм с 2:3 в мач от 26-тия кръг на първенството. "Шпорите" откриха резултата още в 6-ата минута с гол на Деян Кулушевски. Манчестър Сити обаче успя да изравни в 34-ата минута, като създаде доста положения през първата част.

През второто полувреме обаче Тотнъм успя да си върне преднината. В 60-ата минута Хари Кейн беше изведен сам срещу Едерсон и не сбърка за 2:1. Кейн вкара и трети гол в 74-ата минута, но той беше отменен поради засада.

В 90-ата минута реферът отсъди дузпа за Сити за игра с ръка на защитник на Тотнъм. Рияд Марез застана зад топката и се разписа. В 90+5 обаче Кулушевски центрира отдясно и Хари Кейн с глава направи 3:2.

Авансът на "Гражданите" на върха се стопи до 6 точки, след като Ливърпул спечели своя мач. Тотнъм прекъсна серията си от 3 поредни загуби в шампионата. "Шпорите" са седми в подреждането с 39 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Гражданите" започнаха по-активно първата част, като опитаха позиционни атаки. В 3-ата минута Де Брюйне опита дълъг пас, който беше блокиран.

6' - 0:1! Изненадващо обаче Деян Кулушевски и Сон Хюн Мин комбинираха успешно и шведският национал успя да вкара за 1:0 за Тотнъм с удар от границата на наказателното поле.

Content made on Kapwing

В 9-ата минута Де Брюйне опита да центрира и защитата на Тотнъм се справи. В 13-ата минута Тотнъм отново опита флангова атака. Сон прехвърли на десния фланг към Емерсон Роял. Бразилецът центрира към Сесеньон, който стреля много неточно.

В 15-ата Кансело опита далечен удар и изстрелът му беше блокиран. Португалецът финтира през защитата на "шпорите" 2 минути по-късно и стреля в аут.

В 21-ата минута Илкай Гюндоган нацели гредата за "гражданите". Германският халф стреля от границата на наказателното поле и беше много близо до гола!

В 23-ата минута Кейн получи дълъг пас в наказателното поле. Лапорт успя да се справи с английския национал. След това Стърлинг опита пробив в наказателното поле и защитник застана на пътя на удара му.

В 29-ата минута Фодън центрира към Стърлинг. Емерсон успя да спре английския национал.

34' - 1:1! В 34-ата минута Стерлинг центрира, Лорис изчисти топката, но там беше Илкай Гюндоган, който се разписа за 1:1!

Content made on Kapwing

В 38-ата минута Дайър сгреши и Де Бройне отне. Атаката на "гражданите" обаче приключи много бързо. До 41-ата минута единствените точни удари в мача доведоха до голове - Сити стреля общо 10 пъти срещу 2 за Тотнъм.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Кансело опита центриране, с което защитниците на Тотнъм се справиха. В 52-ата минута Рубен Диаш беше много близо до попадението. Централният защитник засече центриране от ъглов удар, но изстрелът беше спасен.

В 54-ата минута Сон беше изведен на добра позиция. Централните защитници на Сити го настигнаха и кореецът стреля прекалено слабо. "Гражданите" отговориха чрез центриране на Кайл Уокър. То се оказа прекалено дълго, за да бъде достигнато.

60' - 1:2! Разсейване в защитата на Манчестър Сити позволи на Сон да изведе Хари Кейн сам срещу Едерсон и нападателят на "шпорите" вкара за 2:1.

Content made on Kapwing

В 64-ата минута отново Кейн излезе сам срещу вратаря, но този път бразилецът беше на мястото си и спаси. Гюндоган отправи далечен удар в 67-ата минута и този път Лорис направи ефектен плонж.

В 74' мин Деян Кулушевски проби по десния фланг и подаде на Кейн. Централният нападател вкара втория си гол в мача! Той обаче беше отменен след VAR.

В следващите минути Манчестър Сити хвърли всичко в нападение. В 85-ата Бен Дейвис изчисти топката почти от голлинията след нещо средно между центриране и удар.

2:2! В 91-ата минута Манчестър Сити получи правото да изпълнява дузпа заради игра с ръка на защитник на Тотнъм. Рияд Марез застана зад топката и вкара дузпата.

2:3! В 95-ата минута обаче Кулушевски центрира отдясно и Кейн с глава направи 2:3!

СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Дайър, Ромеро, Сесеньон, Хойберг, Бентанкур, Емерсон, Сон, Кулушевски, Кейн

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Диаш, Лапорт, Кансело, Де Бройне, Родри, Гюндоган, Фоудън, Силва, Стърлинг

ПРЕДИ МАЧА

В последните си 5 мача в първенството Сити има 4 победи и равенство срещу Саутхмептън (1:1). Пеп Гуардиола ще бъде без нападателя си Габриел Жезус и младока Коул Палмър, които лекуват контузии.

За Антонио Конте единственият отсъстващ е Оливър Скип. Въпреки това се появи информация, че според италианеца отборът е станал по-слаб след зимния трансферен прозорец и това е причина за слабата форма на подопечните му.

Тотнъм спечели първия мач между двата тима през кампанията с 1:0, но след това "небесносините" влязоха в много силна серия, като вече имат 14 победи в последните си 15 двубоя. За последно "шпорите" победиха два пъти този съперник през 1986/87.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички