Холанд може да напусне срещу 200 милиона още през 2024 г.


Холанд може да напусне срещу 200 милиона още през 2024 г.
Снимка: Getty Images

4637 0

Ерлинг Холанд може да напусне Манчестър Сити след втория или третия си сезон с английския тим, съобщава испанското издание Marca. Оказва се, че бразилската адвокатка и дясна ръка на покойния Мино Райола - Рафаела Пимента, е договорила специални клаузи, които да му дадат възможност да се присъедини към нов тим.

Желаещите ще трябва да заплатят 200 милиона евро, ако искат да привлекат норвежеца през юли 2024 или 175 милиона след третия му сезон на "Етихад". Това е било основно желание от страна на футболиста, тъй като по същия начин си тръгна и от "Сигнал Идуна Парк".

За него бе платена сумата от 100 милиона евро (70 за трансфера и 30 за комисионни), а за едва 20 милиона пък го привлякоха "жълто-черните" от Ред Бул Залцбург. Всичко това е било едва второто най-важно нещо за Холанд в преговорите, като първо е искал да бъде вторият най-скъпоплатен футболист в Англия с годишно възнаграждение от 25 милиона евро, разкрива испанското издание.

Лидер по този показател остава Кристиано Роналдо, който получава по 26.2 милиона от Манчестър Юнайтед, а наскоро двамата бяха настигнати и от Мохамед Салах от Ливърпул. Оказва се, че клаузата за напускане на Холанд изглежда много висока, но далеч не е сред най-високите в света. Тази в новия договор на Винисиус с Реал Мадрид възлиза на 1 милиард евро.

Вижте с кой играч се разделиха "небесносините"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички