Хеттрик на Роналдо отказа Тотнъм и прати Манчестър Юнайтед в топ 4 във Висшата лига


Хеттрик на Роналдо отказа Тотнъм и прати Манчестър Юнайтед в топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images

6060 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с 3:2 като домакин в епичен сблъсък от 29-ия кръг във Висшата лига. В герой за "червените дяволи" се превърна суперзвездата на тима Кристиано Роналдо, който отбеляза първия си хеттрик в повторния си престой на "Олд Трафорд".

Кристиано откри резултата още в 12-ата минута, когато негов удар от близо 30 метра разстояние направи Юго Лорис безпомощен. След това Тотнъм отвърна на удара, като гол на Бен Дейвис бе отменен заради засада, но пък "шпорите" получиха дузпа, която бе реализирана от Хари Кейн.

Равенството се запази само няколко минути, тъй като Роналдо отново порази целта след отлична асистенция на Джейдън Санчо. През втората част Тотнъм търсеше изравнителното попадение и го намери благодарение на Хари Магуайър, който си отбеляза нелеп автогол.

И този път обаче равенството се съхрани за кратко, като отново Роналдо се оказа голмайстор. Португалецът се извиси над всички при центриране от корнер, за да засече с глава и да се разпише, носейки трите точки на "червените дяволи".

С победата Манчестър Юнайтед измести Арсенал от четвъртото място във Висшата лига, като "червените" имат 50 точки - с две повече от "топчиите", които обаче са с четири мача по-малко от Юнайтед. Тотнъм остава на седма позиция с 45 пункта, като има два мача по-малко от "дяволите".

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ

В 9' Манчестър Юнайтед претендираше за игра с ръка на играч на Тотнъм в пеналтерията, но съдията не видя подобно нещо. След само 12 минути игра Юнайтед излезе напред в резултата. Кристиано Роналдо получи подаване от Фред, а след това се обърна с лице към вратата и си нагласи топката за удар от дистанция. Изстрелът на Кристиано се оказа изключително прецизен и се озова в мрежата на Юго Лорис (ВИДЕО) - 1:0!

В 18' Бен Дейвис вкара топката в мрежата на Юнайтед, но попадението бе отменено поради засада. В 27-ата минута Ерик Дайър стреля опасно с глава, но встрани от целта.

В 33-ата минута Тотнъм получи правото да изпълни дузпа. Деян Кулушевски опита центриране в наказателното поле, което се отклони от ръката на Алекс Телеш. Главният арбитър посочи бялата точка, а Хари Кейн не остави шансове на Давид де Хеа да се намеси, макар и испанецът да се хвърли в правилната посока - 1:1!

Само три минути по-късно Манчестър Юнайтед си върна преднината в резултата. Джейдън Санчо получи фантастичен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Тотнъм. Последва отлично подаване по земя успоредно на голлинията, което намери Кристиано Роналдо, а португалецът нямаше проблеми да се разпише от близка дистанция - 2:1!

Втората част започна в по-кротко темпо, но Тотнъм далеч не се бе отказал и изчакваше подходящия момент да удари Юнайтед. В 61-ата минута Деян Кулушевски намери Хюн Мин Сон, който стреля много опасно към вратата на Де Хеа, но топката премина на сантиметри извън целта.

В 72-ата минута Тотнъм стигна до изравнително попадение. След обсада на наказателното поле на Юнайтед "шпорите" нахлуха в пеналтерията отляво и последва остро центриране успоредно на голлинията. Хари Магуайър се опита да пресече подаването, но вместо това си отбеляза нелеп автогол, засичайки топката в собствената си мрежа - 2:2!

В 81' Манчестър Юнайтед отново излезе напред в резултата, а голмайстор за домакините отново се оказа Роналдо, който оформи своя хеттрик. Алекс Телеш центрира перфектно от корнер, за да намери Кристиано в наказателното поле. Португалецът се извиси над всички и заби топката с глава в мрежата на Лорис - 3:2!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Диого Далот, Рафаел Варан, Хари Магуайър, Алекс Телеш, Пол Погба, Фред, Неманя Матич, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Кристиано Роналдо

Тотнъм: Юго Лорис, Кристиан Ромеро, Ерик Дайър, Бен Дейвис, Мат Дохърти, Пиер-Емил Хойберг, Родриго Бентанкур, Серхио Регилон, Деян Кулушевски, Хюн Мин Сон, Хари Кейн

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед преминава през труден период, а техният сезон може да се превърне в още по-кошмарен в следващите дни и седмици. "Дяволите" са в тежка серия от мачове, която започна с разгромното поражение от градския съперник Манчестър Сити, а сега наред е Тотнъм.

"Шпорите" успяха да се стабилизират в последните си два мача и да запишат разгромни победи над Лийдс и Евертън, отбелязвайки общо девет гола, без да допуснат попадение в своята врата. На "Олд Трафорд" възпитаниците на Антонио Конте обаче ще имат по-трудна задача, макар и последната визита да завърши с разгромното 1:6 за Тотнъм.

Манчестър Юнайтед обаче спечели последните два мача срещу "шпорите" във Висшата лига, като и двата бяха изиграни в Лондон. Какви са коефициентите за дербито Манчестър Юнайтед - Тотнъм, вижте в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички