Хауърд Уеб ще оправя съдийството в Англия с... бивши футболисти


Хауърд Уеб ще оправя съдийството в Англия с... бивши футболисти
Снимка: Getty Images/Guliver

1059 0

Новият шеф на съдиите в Англия Хауърд Уеб сподели, че се надява да привлече бившия професионални футболисти в редиците на реферите. Уеб, който бе един от водещите рефери на Острова и в Европа в периода 2003-2014 поема ръководния пост на професионалните съдии от Майк Райли.

"Трябва да помислим как можем да привлечем хората. Досега не успяваме да привлечем бивши играчи. Но съм сигурен, че някой би искал да бъде първи. Не очаквам футболист, който е играл на най-високото ниво и има други възможности, но някой, който е бил част от Лигата и е имал прилична кариера, който има добри познания за футбола. Може да е някой, чиято кариера е прекратена преждевременно заради контузия", обясни идеята си Уеб.

Уеб подчерта, че не иска ВАР да се намесва при всяка ситуация, а само при очевидните грешки. "Много от наставленията ми ще бъдат насочени към това ВАР съдиите да не се престарават. Не искаме да гледат всичко, искаме да разглеждат тези ситуации, които са крещящо грешни. Искаме да вдигнем завесата, да покажем на хората какъв е процесът за взимане на решения", коментира още той.

ОЩЕ НОВИНИ: Почина световен шампион с Англия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички