Хари Кейн не спира да бележи - нападателят на Тотнъм е напът да задмине две интересни постижения


Хари Кейн не спира да бележи - нападателят на Тотнъм е напът да задмине две интересни постижения
Снимка: Getty Images

937 0

Във вечерта на 4 януари Тотнъм победи Кристъл Палас като гост с 4:0 в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига и така спря лошата си серия, която се изразяваше в равенство с Брентфорд и загуба от Астън Вила. 

Хари Кейн бе автор на две от попаденията във вратата на Палас, с които головата му сметка на Острова през сезон 2022/23 набъбна до 15 попадения. Разбира се, той остава на второ място в тази класация, тъй като неудържимият Ерлинг Холанд има 21 гола за Манчестър Сити...

Все пак, има две важни постижения, които централният нападател на "шпорите" най-вероятно ще подобри до края на кампанията!

Головете му срещу Кристъл Палас бяха под №263 и №264 с екипа на Тотнъм и той вече е на само три от задминаването на легендарния Джими Грийвс, който е Голмайстор №1 в историята на тима със своите 266 попадения.

От друга страна, 29-годишният Кейн вече има 198 гола във Висшата лига, а пред него по този показател са само две добре известни имена - Уейн Рууни и Алан Шиърър.

Легендата на Манчестър Юнайтед е с 208 попадения и това негово постижение скоро ще бъде подобрено. "Иконата" на Нюкасъл обаче е далеч напред с 260 и Хари Кейн ще трябва да се потруди здраво още няколко години, за да го изпревари и да застане еднолично на върха.

"Губим си времето, говорейки за Хари. Той е футболист от най-висока класа и ще счупи всички рекорди за голове", прогнозира Антонио Конте след победата на Тотнъм с 4:0. "За нас той е незаменим, но не само заради головете. Хари е готов за битка и в най-трудните моменти. Той помага на съотборниците си и винаги можеш да очакваш от него да реши ситуацията с гол или асистенция. Момчето никога не пада духом и има страхотен характер. За него трудностите не са пречка", категоричен бе италианецът.

*Още новини за английски футбол четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички