Гуардиола: Срещу Евертън е винаги трудно, обичам да печеля такива мачове


Гуардиола: Срещу Евертън е винаги трудно, обичам да печеля такива мачове
Снимка: Getty Images

775 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, обясни защо победата с 2:0 над Евертън днес му е доставила повече удоволствие от обичайното. "Гражданите" нямаха точен удар към вратата на съперника цяло първо полувреме, но Ерлинг Холанд избухна и вкара 2 пъти през втората част, за да донесе успеха.

Испанският мениджър заяви, че е знаел, че "карамелите" са неудобен съперник и постигнатата с труд победа го е зарадвала повече от обикновено.

И каза от какво в играта е много доволен

"Обичам да печеля този тип мачове"

"Обичам да печеля този тип мачове. Тези победи са трудни. Знаехме за това, говорихме за това. Да играеш срещу Евертън у дома винаги е много трудно. Загубихме много точки срещу тях през годините", започна Гуардиола, цитиран от "The Independent".

От какво е най-доволен Пеп?

"Онова, от което съм най-доволен, е това, което хората не могат да видят: езикът на тялото, положителното отношение, физическата форма. Не бяхме доволни от себе си през първото полувреме. Знам, че мачът е по обяд и е трудно за организма. Химията между играчите, когато загубят топката или нещата не се получават, трябва да е по-добра", продължи испанецът.

"Но ние се подобрихме значително през второто полувреме. Като цяло това беше заслужена победа. Харесва ми да печеля такива мачове, когато страдаш и знаеш колко е трудно. Взехме поуки от миналото", завърши наставникът на шампионите. А двама играчи на Сити записаха постижение за историята

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички