Гуардиола с признание: Понякога се нуждаеш от врагове във футбола, за отвърнеш на предизвикателството


Гуардиола с признание: Понякога се нуждаеш от врагове във футбола, за отвърнеш на предизвикателството
Снимка: Getty Images/Gulliver

1483 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде обширно интервю пред Sky Sports, в което говори за престоя си при "гражданите". Той сподели, че се нуждае от „врагове“, за да отвръща на предизвикателствата във футбола.

„Понякога, когато някой ме притисне, аз трябва да отвърна, да се боря. Понякога се нуждаеш от тези хипотетични врагове, за да си кажеш „Окей, сега ще ти покажа какъв отбор сме ние. Но сега? Не се нуждая от тях. Спокоен съм“, започна той.

Гуардиола понесе най-тежката загуба в мениджърската си кариера, допускайки за първи път пет гола в 686 мача при поражението от Лестър с 2:5. „Футболът се промени в последните 10-20 години – защитниците трябва да създават, да играят, не само в големите клубове – вижте Брайтън, как те окуражават бранителите си да изграждат атаки – но те трябва и да се защитават, не могат да си позволят грешки“. Отборите на Гуардиола са имали на осем пъти най-добрите показатели по отношение на допуснати голове в неговата кариера и това доказва, че испанецът може да се надява, че отбраната му ще заиграе по-добре.

Гуардиола има големи очаквания към новата покупка на „гражданите“ – Рубен Диаш. Централният защитник на Бенфика пристигна за сумата от 65 млн. паунда и се очаква да сформира партньорство с Аймерик Лапорт. „Знаехме за характера му преди да го закупим. Той не е просто играч с добри качества, той е роден лидер – трябва да си такъв, за да си капитан на отбор като Бенфика, един от най-великите отбори в Европа, на 23 години. Рубен се нуждае от време, за да опознае съотборниците си, но подписа за шест години – през това време той ще стане важен играч за нас“.

Бившият наставник на Байерн Мюнхен и Барселона за първи път в кариерата си води отбор отвъд четири години. Той е непреклонен в това, че няма да промени принципите си. „Никога не съм се съмнявал в принципите си, дори в най-трудните моменти. Независимо колко е дълга кариерата ти, винаги има приливи и отливи. Никой не може да ти гарантира победа, никой не може да ти даде идея, която да гарантира успех в бъдеще. Трябва да вярваш в собствените си идеи и философия“, завърши Гуардиола. Сити гостуват на новака Лийдс в един от най-интригуващите двубои от четвъртия кръг на английската Висша лига в събота от 19:30 часа.

А в коя фаза на играта Гуардиола закъса за футболисти вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички