Манчестър Сити привлече защитник за 65 млн. паунда


Манчестър Сити привлече защитник за 65 млн. паунда
Снимка: Getty Images/Guliver

1331 0

Манчестър Сити реализира нов входящ трансфер, след като привлече централния защитник на Бенфика Рубен Диас срещу 65 милиона паунда. В същото време "гражданите" изпращат в обратна посока централния бранител Николас Отаменди срещу 13,6 милиона паунда.

Португалският клуб потвърди сделката миналата вечер, като уточни, че Сити ще плати 62 милиона паунда първоначално, а останалите три милиона ще зависят от представянето на Диас и клуба в следващите сезони. Преди да бъдат финализирани трансферите на Диас и Отаменди, двамата ще трябва да договорят личните си условия с клубовете.

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола държеше да получи подкрепление за сърцето на защитата си това лято заради слабото представяне в последната година, подчертано и вчера при загуба от Лестър Сити у дома с 2:5. Диас е вторият нов централен защитник на "Етихад", след като по-рано през лятото "гражданите" привлякоха Нейтън Аке от Борнемут.

23-годишният Рубен Диас впечатли с изявите си за Бенфика в последните три сезона и си спечели капитанската лента на тима, като в същото време се пребори и за място в националния отбор на Португалия.  A Гуардиола остана без нападатели, след като и Габриел Жезус се контузи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички