Гуардиола преди мач №200 във Висшата лига: Нямам тайни и не съжалявам за нищо


Гуардиола преди мач №200 във Висшата лига: Нямам тайни и не съжалявам за нищо
Снимка: Getty Images

1150 0

Хосеп Гуардиола заяви, че „няма тайни“ за успехите му по време на престоя начело на Манчестър Сити, подготвяйки се за своя юбилеен мач номер 200 във Висшата лига. След пристигането си през 2016 каталунецът изведе „гражданите“ до шампионската титла на три пъти, веднъж ФА Къп и четири пъти до Купата на Лигата. Без значение от резултата срещу Кристъл Палас в събота, испанският мениджър ще е спечелил повече победи в първите си 200 срещи в Премиършип от всеки друг от колегите си за този период. Към момента той има 146 успеха.

„Тук съм от много години. Когато си на кота 200 мача, си имал много години зад гърба си, и това означава, че си спечели мачове, няма тайни. Ние треньорите сме съдени по резултатите, не колко добри или лоши сме, просто резултати. Ако достигнеш до тази граница, значи сме се справили много добре с играчите. Не съжалявам за нищо. Не мога да изисквам или искам повече от това, което сме постигнали до тук. Невъзможно. Щастлив съм, че живяхме заедно в този период. Надявам се, че можем да продължим да работи и да се справяме добре“, започна той.

Босът на Палас Патрик Виейра се завръща срещу клуба, в който завърши професионалната си кариера като играч и след това пое треньорството – първо с отбора по развитие, а след това с дъщерния клуб на Сити Ню Йорк Сити. Гуардиола бе в Байерн Мюнхен по онова време, но Виейра го посети, за да види какво може да научи. „Когато човек като Патрик дойде до Мюнхен, не може да си представите каква чест беше това за мен и моя щаб, да ни посети такъв човек. Такива играчи, не само на терена, но това, което е направил за световния футбол, беше невероятно. Мога само да му благодаря. Бяхме за кратко време в Манчестър. Той промени напълно динамиката на Кристъл Палас. Те винаги са имали добри играчи. Чака ни труден мач утре“, продължи Гуардиола.

Сити ще се опитат да се реваншират след загубата след дузпи от Уест Хем в осминафиналите за Карабао Къп, където бяха детронирани след четири поредни триумфа. „Новина е, защото спечелихме турнира четири пъти подред. Да играеш в тази надпревара до края и да я спечелиш много пъти, не беше лошо за нас в другите турнири. Трябва да докажем дали е добре или обратното. Щеше ми се да продължим напред, защото резултатите във Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп, защото сме свикнали да играем на всеки три дни, но ние поздравяваме Уест Хем. Нашият опит не е лош, можем да се справим с това да играем много мачове в много турнири. Това е част от футбола, както е във всички спортове, победата е изключение. Нормално губиш повече отколкото печелиш“, завърши испанецът.

Наскоро се появиха информации, че Гуардиола иска да вземе един от титулярите на Барселона в Манчестър Сити (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички