След инфарктни дузпи Уест Хям детронира Манчестър Сити от Купата на Лигата!


След инфарктни дузпи Уест Хям детронира Манчестър Сити от Купата на Лигата!
Снимка: Getty Images

1962 0

Отборът на Уест Хям детронира действащия шампион Манчестър Сити след изпълнение на дузпи в 1/8-финален сблъсък от Купата на Лигата. "Чуковете" и "гражданите" не успяха да си вкарат голове в редовното време (0:0), за да се стигне до дузпи на "Лондон Стейдиъм", в които пропуск на Фил Фодън изхвърли гостите от турнира.

Хосеп Гуардиола заложи на смесен състав, в който присъстваха както основни играчи, така и футболисти, играещи по-рядко като титуляри. Стартови 11 на Сити: Кевин де Бройне, Илкай Гюндоган, Фернандиньо, Рахим Стърлинг, Джон Стоунс, Кайл Уокър, Рияд Марез, Нейтън Аке, Олександър Зинченко и Коул Палмър.

Тези играчи обаче не бяха достатъчни на Гуардиола, за да реши срещата в редовното време. Уест Хям показа добър футбол и не позволи на именития си съперник да реализира гол. "Чуковете" обаче не успяха да застрашат сериозно вратата на Сити и логично се стигна до дузпи.

При 11-метровите наказателни удари пръв на бялата точка застана Фил Фодън, който не намери очертанията на вратата. Уест Хям не направи нито един пропуск в петте си дузпи и заслужено отстрани Сити, който спечели Карабао Къп в последните четири издания на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички