Гуардиола преди дербито с Челси: Емоциите са големи, но не можем да си позволим да се разсейваме


Гуардиола преди дербито с Челси: Емоциите са големи, но не можем да си позволим да се разсейваме
Снимка: Getty Images

3663 0

Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, даде традиционната пресконференция преди мача на неговите възпитаници срещу Челси в неделя (21 май). Пред медиите испанецът заяви, че отборът му трябва да свърши започнатата работа и да завоюва титлата в елита на Англия.

"Не сме се успокоили, защото това е непрестанен процес. Доволни сме, че ще играем финал в Шампионска лига, но тепърва идва най-трудното. Тенисистите казват, че да сервираш за титлата в “Уимбълдън” е най-трудното нещо. Сега в неделя от нас зависи да спечелим най-трудната надпревара. Всяка седмица играем така в 10 от последните 11 месеца. Късметлии сме, че сега имаме шанс сами да решим всичко в наша полза и трябва да се възползваме. Ако не го направим и се провалим в борбата за титлата, никога няма да си го простим", заяви Пеп.

"Емоциите са големи, но не можем да си позволим да се разсейваме. Хубавото е, че винаги в трудните моменти сме на висота. В ШЛ се справихме с най-добрия отбор в турнира. Този успех ни дава самочувствие. Направихме същото още срещу Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед", добави специалистът.

"Ние не преставаме да се развиваме и в тактически план. Няма как в продължение на седем години да играеш по един начин. В един момент действахме с "фалшива деветка", но сега вече имаме Ерлинг Холанд. Съперниковите защитници привикват с теб и намират начин да противодействат. По тази причина трябва постоянно да им отговаряш с нещо ново. Вижте как сега в Ливърпул Трент Александър-Арнолд играе по-навътре в терена, докато преди беше само по фланга. Съперниците винаги намират решение, заради което е необходимо ти да измислиш нов план", поясни Гуардиола.

Припомняме, че ако Сити успее да надвие Челси, то "гражданите" ще си гарантират златните медали във Висшата лига. Срещата на "Етихад" е в неделя (21 май) от 18:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички