"Етихад" - вдъхновението за новия екип на Манчестър Сити (СНИМКИ)


"Етихад" - вдъхновението за новия екип на Манчестър Сити (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1825 0

Манчестър Сити представи новия си екип, с който ще играе през сезон 2023/24. "Гражданите" може да се насочат към следващата кампания като едва втория английски отбор, стигнал до требъл.

20 години "Етихад" - вдъхновението за новия екип на Сити

И те ще играят в класически, но модерен екип през следващия сезон. Дизайнът на Puma е базиран на архитектурата на клубния стадион "Етихад". Кампанията 2023/24 ще бъде 20-ата за Ман Сити в Ийстландс, след като напуснаха Мейн Роуд. А титулярната им фланелка ще включва шарки на кулите на Етихад извън терена.

В първия сезон на Ман Сити на "Етихад" играчите бяха с голямо бяло V-образно деколте и този нов екип ще има същия дизайн. Иконата на Ман Сити Шон Райт-Филипс, който беше част от отбора, който изигра първия си сезон на "Етихад" и остава посланик на клуба, каза: "Стадион Етихад играе важна роля в историята на Манчестър Сити. Играчите и феновете ще запазят специални спомени на моменти, споделени там, така че е фантастично, че Puma се е вдъхновила от него за тазгодишния екип".

Манчестър Сити се намира в най-важната част от сезона, като има шанс да спечели ШЛ, ФА Къп и Висшата лига. А в историята на финалите в Шампионска лига не е имало по-голям фаворит от Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички