Гуардиола: Постигнахме една невероятна победа


Гуардиола: Постигнахме една невероятна победа
Снимка: Getty Images/Guliver

862 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че е постигнал "нещо невероятно", когато тимът надигра Манчестър Юнайтед с 2:0 и се класира за финала на Карабао Къп. Джон Стоунс изведе "гражданите" напред в резултата след 50 минути игра, когато засече центриране на Фил Фодън. Юнайтед не успяха да отвърнат на предизвикателството, а гол от воле на Фернандиньо в 83 минута сложи точка на спора на "Олд Трафорд“. "Гражданите“ не успяха да пробият съперника през първата част и Гуардиола остана доволен от факта, че тимът е продължил да натиска и след почивката.

"Разочарован си, когато играеш лошо. Разочарован, когато отборът не тича, не помага, не се справя добре в защита. Тимът е готов и постигнахме една невероятна победа. Имахме трудности през втората част, тъй като бяхме уморени след двубоя на "Стамфорд Бридж". Те имаха два дни повече почивка. Когато един отбор има такъв манталитет, тогава той може да постигне специални неща", каза испанският специалист.

Победата над Юнайтед гарантира на Сити четвърти пореден финал за Купата на Лигата, като в предишните три случая „гражданите“ се поздравиха с трофея. "Карабао Къп не е Шампионска лига, но да стигнеш до финала четири поредни пъти е нещо невероятно. Толкова съм впечатлен от качеството на този отбор“.

Сити стартира на по-бавни обороти този сезон, но навлезе в добра форма в последните седмици – сценарий, който Гуардиола призна, че си е представял. "Става въпрос за постоянство. Подобно на много отбори, и ние нямахме предсезонна подготовка, изиграхме първия си официален двубой без приятелски срещи. Нуждаехме се от известно време, но вече всички са готови“, завърши Гуардиола. А какви лоши новини получи Сити преди Коледа вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички