Какво уволнение? Сари с впечатляваща статистика, дори Гуардиола може да завиди


Какво уволнение? Сари с впечатляваща статистика, дори Гуардиола може да завиди
Снимка: Getty Images/Guliver

2038 0

През последните седмици се говори все по-усилено за треньорска рокада в тима на Челси. Редица издания на Острова посочват, че дните на Маурицио Сари като мениджър на лондончани са преброени, но това не изглежда така - поне според числата.

Оказва се, че италианският специалист се представя никак лошо през първия си сезон начело на "сините", като до момента е спечелил 28 мача от възможни 43 във всички турнири. Този показател задминава дори статистиката на Хосеп Гуардиола от първия му сезон начело на Манчестър Сити.

Тогава испанският специалист след 43 мача записа с една победа по-малко от своя колега. Гуардиола е записал 27 победи, 9 равенства и 7 загуби, докато Сари е допуснал 6 равенства и 9 загуби, освен 28-те победи. Ако съдим по тази статистика, то определено италианецът заслужава доверие и още време на "Стамфорд Бридж", за да докаже, че е готов да се справи с предизвикателството.

Междувременно Маурицио Сари отрече да преговаря с италиански гранд за завръщане в Серия А (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички