Гуардиола даде първи важен урок на Сари, Ман Сити триумфира с Къмюнити Шийлд (ВИДЕО)


Гуардиола даде първи важен урок на Сари, Ман Сити триумфира с Къмюнити Шийлд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5494 0

Отборът на Манчестър Сити започна сезона с трофей, след като спечели Къмюнити Шийлд. Играчите на Хосеп Гуардиола победиха Челси с 2:0 на "Уембли" с два гола на Серхио Агуеро.

Тази среща бе дебют за новия мениджър на "сините" Маурицио Сари, както и за новите футболисти на двата тима - Жоржиньо за носителите на ФА Къп и Рияд Марез за шампионите.

Шампионът от миналата година бе по-добрият тим, като Серхио Агуеро се отличи със силните си изяви. Той можеше да вкара и още няколко попадения, но не успя да преодолее Вили Кабайеро. В крайна сметка двата тима направиха добра репетиция за старта на сезона във Висшата лига, който стартира другата седмица.

Срещата започна далеч по-добре за Манчестър Сити. Шампионите играеха силно от първата минута, пресираха съперника и това даде резултат след 13' игра. Младият Фоудън проби през средата на терена и стигна до наказателното поле, когато видя свободния Серхио Агуеро и му подаде. Голмайсторът нямаше нужда от покана и отправи удар право в ъгъла, който Вили Кабайеро нямаше как да спаси - 0:1. 

След 25' Челси постепенно започна по-сериозно да поглежда към вратата на шампионите. Алваро Мората и Хъдзън-Одой опитаха изстрели, като последният нанесе тежък такъв в 34' и Клаудио Браво не успя да улови топката, но тя бе изчистена далеч напред от защитник.

Втората част започна с чисто положение за "гражданите", като Фолдън изведе отлично Агуеро очи в очи с Кабайеро, но аржентинският национал не намери начин да прати топката в мрежата.

Играчите на Хосеп Гуардиола стигнаха до второ попадение в срещата в 58'. Бернардо Силва видя хубаво включване на Агуеро и му подаде зад гърба на Давид Луис, като аржентинският таран отново нямаше проблем да преодолее Кабайеро - 0:2.

Състави:

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Рюдигер, Давид Луис, Алонсо, Жоржиньо, Фабрегас, Баркли, Педро, Хъдзън-Одой, Мората

Манчестър Сити: Браво, Уокър, Стоунс, Лапорт, Менди, Фернандиньо, Фоуден, Марез, Бернардо, Сане, Агуеро

Преди мача

По традиция сезонът в Англия се открива с мача за Суперкупата на Англия, или така нареченият Къмюнити Шийлд. Един срещу друг излизат шампионът на страната - Манчестър Сити и носителят на ФА Къп - Челси.

И двата отбора имат по четири спечелени купи, като статистиката обаче днес ще трябва да бъде нарушена. До момента Хосеп Гуардиола има четири загуби в четири мача за Суперкупи, докато "сините" от Лондон са загубили последните си четири подобни срещи.

Двамата мениджъри имат леки проблеми с контузени играчи, като за носителите на ФА Къп няма да играят Ван Гинкел и Браун, а за шампионите - Данило, Мангала и Сандлер, а Гюндоган е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички