Гуардиола похвали Арсенал и разкри кои отбори могат да сломят Манчестър Сити за короната в Англия


Гуардиола похвали Арсенал и разкри кои отбори могат да сломят Манчестър Сити за короната в Англия
Снимка: Getty Images

1194 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуаридола, даде пресконференция преди дербито в неделя (8 октомври) срещу Арсенал. Испанският специалист е на мнението, че "топчиите" са абсолютен фаворит за титлата, а към тях добави и отбора на Ливърпул.

Големият претендент

"Дали Арсенал отново е претендент за титлата? Разбира се. Заедно с Ливърпул. От това, което сме видели досега. Но за да анализираме всички претенденти, трябва да са минали поне десет кръга, а още не сме изиграли толкова. Със сигурност обаче големите клубове са претенденти", заяви специалистът.

Формата на Арсенал

"Арсенал е добър отбор. Те имат ясен модел. Бореха се да станат шампиони и сега отново са тук. Когато бях младо момче и играех в Барселона, Арсенал винаги беше фактор. Сега се завърна. Гостуването на „Емиратс“ е едно от най-трудните. Попълненията, които привлякоха, са топ – вратарят, Хавертц, Райс"

Липсите в Сити

"Джон Стоунс не е готов да играе. Може би ще бъде готов за мачовете на националния отбор, но не и за нашия. Родри (б.ред. испанецът пропуска мача заради наказание) е един от двамата или тримата най-добри дефанзивни полузащитници в света, така че неговото влияние върху отбора е голямо. Ние обаче сме се справяли с важни липси и в миналото, така че ще трябва да се адаптираме. Отборният дух и взаимоотношенията са много по-важни от всяка тактика, защото ако имате добри отношения и един играч направи грешка, неговият съотборник ще му помогне. Затова и отсъствието на Родри е толкова важно. Но трябва да решим този проблем и стартовият състав, с който ще започнем, ще се опита да спечели в Лондон".

Важността на дербито

"Опитайте се да му придаде по-малко значение. Когато Арсенал дойде на нашия стадион през втората половина от сезона, всичко ще бъде различно и ще са се случили много неща. Аз искам, когато дойде февруари, да сме се класирали за елиминациите на Шампионската лига и да сме близо до върха в Премиър лийг", добави Пеп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички