Гуардиола откачи срещу коментар на Клоп за трансферите в Сити и Ливърпул


Гуардиола откачи срещу коментар на Клоп за трансферите в Сити и Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

10756 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази гласно несъгласието си и разочарованието си от изказването на Юрген Клоп, че "гражданите" живеят във "фантастична земя, в която получават всичко, което си пожелаят". Германецът каза това във връзка с ниската трансферна активност от страна на Ливърпул в сравнение с Манчестър Сити.

Испанският специалист обаче е твърдо несъгласен с Клоп и каза истината за трансферната политика на английския шампион, който, въпреки твърденията на Клоп, взе единствено Родри от Атлетико (Мадрид).

"Да, това ме дразни, защото просто не е вярно, че харчим по 200 милиона всеки трансферен прозорец. Също така, това е Ливърпул, да не е малък отбор? Разбира се, че не ми харесва, защото не е вярно. Миналия сезон похарчихме 17 млн. паунда само за един играч. Преди два сезона, когато пръснах много пари, беше, защото поех тим с 10-11 играчи над 30-годишна възраст - трябва да ги замениш", категоричен беше Гуардиола в отговор на Клоп.

"Не можем да харчим по 200 милиона всеки сезон. Например, Ливърпул пръсна над 200 милиона през миналата кампания и не могат да го повторят през това лято. При нас е същото. Купихме един играч през този сезон (Родриго Ернандес за 70 млн. евро - б.р.), както и Анхелиньо чрез клауза за обратно откупуване. В наши дни клубовете не могат да харчат много пари всеки сезон. Какво се случва в Реал Мадрид и Барселона, не знам, тъй като не съм там", допълни бившият наставник на Барса и Байерн.

"Гражданите" и мърсисайдци ще се срещнат в мача за Къмюнити Шийлд през уикенда, а Сити ще имат сериозно предимство в срещата (вижте подробности в тази статия на SportLive.bg).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички