Клоп: Не ревнувам, но не живеем във фантастичен свят като Сити


Клоп: Не ревнувам, но не живеем във фантастичен свят като Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

6529 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че клубът му не живее "във фантастичен свят“ подобно на Манчестър Сити, в който "гражданите“ могат да харчат всяка година много пари за трансфери, настоявайки, че "изобщо не ревнува“ от финансовите възможности на съперника във Висшата лига.

Действащият европейски клубен шампион пропусна да триумфира във Висшата лига за първи път от 29 години насам миналия сезон, когато остана на точка зад Сити, след като похарчи 113.5 млн. паунда за услугите на Наби Кейта, Алисон Бекер и Джердан Шакири. За сравнение, Клоп отхвърли възможността тимът да похарчи отново много пари за покупки това лято и предпочете да инвестира в млади играчи, привличайки 16-годишното крило на Фулъм Харви Елиът и 17-годишния централен защитник на Цволе Сеп ван ден Берг.

Междувременно, Сити счупиха трансферния си рекорд за второ последователно лято, купувайки испанския дефанзивен полузащитник Родри за 62.5 млн. паунда от Атлетико Мадрид, но Клоп е уверен, че е изградил състав, който може отново да се конкурира с топ отборите за върха във Висшата лига.

"Не мога да кажа нищо за това какво правят другите отбори. Не знам как го правят, започна германският специалист. - Трябва да плащаме данъци. Съжалявам. Всички трябва да плащат данъци, ние трябва да плащаме данъци. Ние инвестирахме средства в този отбор. Сега, очевидно, не го правим. Но не живвем във фантастичен свят, където просто получаваш това, което искаш. Не може да купуваш играчи постоянно. Изглежда, че има четири клуба, които са способни да го правят постоянно. Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити и ПСЖ. От каквото имат нужда, това взимат. Не може да правим сравнения тук“, продължи той.

"Това е ситуацията и не става въпрос за критика. Знам как ще приемат думите ми хората – че ревнувам или нещо такова. Изобщо не ревнувам. Няма никакви гаранции, че няма да направим равенство с Лестър на заснежен терен, ако се сдобием с петима нови играчи. Ще има мачове, в които няма да сме достатъчно убедителни, но това не означава, че се нуждаем от различни играчи. Означава само, че се нуждаем от играчи, които да са готови в подобни дни. И това и трябва да направим – да сме сигурни, че сме готови да се справим в подобна ситуация“.

"Тази година не бележи краят на Ливърпул. Следващата година ще има нов трансферен прозорец. Този отбор е много добър и ние инвестирахме много в него. Сега трябва да работим с това, с което разполагаме. Трябва ли да продаваме петима играчи, за да осигурим място за петима нови? Изпратете ми списък и ми кажете кои искате да напуснат отбора. Те ще ви пратят обратно празен лист, защото искат да запазят всички и да докарат новите в отбора“, завърши Клоп. А какво каза той относно евентуалното връщане в отбора на Филипе Коутиньо вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички