Гуардиола обяви кой отбор ще води догодина


Гуардиола обяви кой отбор ще води догодина
Снимка: Getty Images/Guliver

3935 0

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви желанието си да продължи да бъде мениджър на „гражданите“ и каза, че на 100 процента остава в клуба и през следващия сезон, ако не е уволнен. Испанският мениджър, който днес навършва 49 години има договор на „Етихад Стейдиъм“ до юни 2021-ва година. През настоящия сезон обаче започнаха спекулации за неговото напускане, след като Манчестър Сити не успява да се справи с конкуренцията на Ливърпул и „гражданите“ изостават на 14 точки от лидера в класирането в Англия.

Въпреки това Гуардиола заяви преди срещата на Сити срещу Кристъл Палас, че „остава на 100 процента в клуба, ако те не решат да го уволнят след края на сезона.“ През есента силно се говореше, че наставникът иска да си вземе почивка след края на настоящия сезон. Впоследствие обаче Гуардиола оправда тези слухове, след като заяви през ноември, че е изключително доволен от свършената работа в Манчестър и не мисли за напускане.

През последните 3 години и половина, в които е начело на Манчестър Сити испанският мениджър спечели два пъти Висшата лига, както и всеки друг трофей в страната. Въпреки това неговият тим в три поредни години не успява да премине фазата на четвъртфиналите в Шампионска лига. А ето какво каза Гуардиола за днешния си опонент Рой Ходжсън.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички