Гуардиола: Няма да се срути светът, ако Сити не спечели Шампионска лига


Гуардиола: Няма да се срути светът, ако Сити не спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2131 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира наболялата тема за него със спечелването на Шампионска лига. Испанският специалист за последно печели трофея с Барселона, като след това не успя да го стори с Байерн Мюнхен, както и досега му убягва с "гражданите".

"Сити бе клуб, който в продължения на десетилетия се опитваше да остане във Висшата лига, но изведнъж го купиха хора от Абу Даби. Така натъпи възход и 4 шампионски титли в Англия за 10 години. Единственото, което липсва е Шампионска лига. Нормално е феновете да искат да спечелят този турнир", сподели Гуардиола.

"Аз ще се опитам да го направим, ако не тази, то следващата година отново ще опитам. Светът обаче няма да се срути, ако не стане", допълни още Гуардиола. В 1/8 финалите на Шампионска лига Манчестър Сити ще спори с Реал Мадрид. Мачовете ще се играят на 26 февруари и 17 март.

Докато беше треньор на "Камп ноу", специалистът спечели 3 пъти испанското първенство, два пъти Шампионска лига и още много други трофеи. След като напусна Барселона, треньорът си взе почивка, а после застана начело на Байерн Мюнхен. В Манчестър Сити наставникът работи от 2016 година. А кое е едно от нещата, което липсва най-много на Гуардиола от Испания - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички