"Арсенал ще ни унищожи" - Хосеп Гуардиола "разкъса" Манчестър Сити, не можел да си познае отбора


"Арсенал ще ни унищожи" - Хосеп Гуардиола "разкъса" Манчестър Сити, не можел да си познае отбора
Снимка: Getty Images

2166 0

Старши треньорът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, настоя, че отборът му няма шанс да настигне лидера в класирането Арсенал, ако продължава да се представя по същия начин.

Късно снощи (19 януари) "гражданите" трябваше да правят обрат от 0:2 до 4:2 срещу Тотнъм, за да намалят изоставането си от "артилеристите" на 5 точки. Все пак, тимът на Микел Артета е с мач по-малко (домакинство на Ман Юнайтед, 22 януари, 18:30 часа).

"В момента сме доста далеч от отбора, който бяхме в предишните сезони. Мислите ли, че всеки път ще успяваме да наваксваме пасив, за да станем шампиони? Няма да е така. Имаме опонент в лицето на Арсенал, който е гладен за успехи - две десетилетия без титла от Висшата лига... Просто обяснявам реалността, в Манчестър Сити всичко е наред, но противниците ни не чакат!", каза Гуардиола пред "BBC" след мача и допълни:

"Не мога да разпозная моя тим. Преди играчите ми имаха страст и желание да тичат. Понастоящем сме много, много далеч от това да се състезаваме на най-високо ниво. Липсва ни мъжество, страст, енергия, желание за победа... Днес бяхме късметлии. На полувремето не очаквах, че ще можем да направим обрат. Искам да победим Арсенал, но ако играем по същия начин, те ще ни унищожат!", предупреди ядосаният треньор.

*За Манчестър Сити предстои домакинство на Уулвс от 21-ия кръг на Висшата лига (22 януари, 16:00 часа), а след това "небесносините" приемат Арсенал в сблъсък от 1/16-финалите за ФА Къп (27 януари, 22:00 часа).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички