Гуардиола не смята, че футболът трябва да е изключение и би подкрепил спиране на Висшата лига


Гуардиола не смята, че футболът трябва да е изключение и би подкрепил спиране на Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1166 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази мнение, че Висшата лига не трябва да се играе, при положение, че Великобритания отново е под карантина. Премиерът Борис Джонсън обяви ограниченията в събота, като почти всичко ще бъде затворено от четвъртък за поне четири седмици.

Спортът на елитно ниво ще може да продължи, като игрите все още се играят при затворени врати. "Трудно е. Знам, че министър-председателят взема решение, защото ситуацията се влошава. Това се случи в Испания, Германия и Франция. Навсякъде.

Значи вирусът все още е там. Може би хората казват, че е по-силен. Мисля, че светът на футбола не може да бъде изключение в случващото се в обществото.  Така че, ако трябва да играем, ще играем. Но ние не искаме да се различаваме от останалата част от обществото, когато трябва да затворят ресторанти или да затворят каквото и да било. Това е позиция, в която аз не съм замесен. Искам да съм в безопасност. Искам да се запазя добре за себе си, за семейството си, за приятелите си, за цяла Англия, цяла Великобритания. Но честно казано не знам".  А наскоро Гуардиола разкри и дали ще се връща в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички