Гуардиола: Манчестър Юнайтед все още може да спечели Висшата лига


Гуардиола: Манчестър Юнайтед все още може да спечели Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2105 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола вярва, че градският съперник Манчестър Юнайтед все още може да спечели титлата във Висшата лига този сезон. „Червените дяволи“ надвиха „гражданите“ с 2:0 на „Етихад“ в неделя, за да сложат край на победната серия от 21 мача, но са все още на 11 точки зад опонента на върха в класирането.

Оле Гунар Солскяер не смята, че шансовете на отбора му да задмине Сити в края на сезона са големи, но испанският му колега е на друго мнение. Запитан относно това дали мисли, че Юнайтед все още могат да спечелят Лигата, наставникът на Сити каза: „Да, разбира се. Когато опцията е отворена, всичко може да се случи във футбола. Никой не си мислеше, че можем да спечелим 21 поредни мача или 15 последователни във Висшата лига, така че всичко е възможно.

Абсолютно съм съгласен. За отбори като Юнайтед, те могат да го направят. Има още десет кръга до края и ще трябва да спечелим шест или седем мача, за да бъдем и математически шампиони“, започна Пеп. Юнайтед спечелиха три поредни гостувания срещу Сити във всички турнири за първи път след серия от четири последователни между ноември 1993 и ноември 2000. Резултатът удължи разочароващия рекорд за Гуардиола в дербито на Манчестър на собствен терен. Сред мениджърите, срещу които се е изправял повече от три пъти във всички турнири, Солскяер е единственият, побеждавал испанеца повече, отколкото е губил – 4 на 3.

Относно реакцията на играчите му след поражението в неделя, Гуардиола заяви: „Беше смесица от разочарование и тъга. Вторият ден беше малко по-добър и днес те бяха напълно мотивирани, за да изиграят силен мач срещу Саутхемптън. Нормално е да загубиш двубой. Мисля, че всички осъзнаваха колко трудно е да печелим непрекъснато мачове. Юнайтед са топ отбор и топ клуб с добър мениджър и добри играчи, така че може да се случи. Във Висшата лига винаги е сложно и трудно. Чака ни все още много работа. Продължаваме във всички турнири, имаме един гарантиран финал, и сега идва най-важната част от сезона“, завърши той.

Междувременно стана ясно колко тежка е контузията на Маркъс Рашфорд (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички