Гуардиола поздрави Лапорта за шефския пост в Барселона


Гуардиола поздрави Лапорта за шефския пост в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2129 0

Настоящият мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола поздрави новоизбрания президент на каталунския клуб Жоан Лапорта, който взе мандата след повече от 50 процента подкрепа при вота в неделя.

"Поздравления, Жоан! Поздравления, господин президент! Visca el Barsa!", написа бившият треньор на "лос кулес" в своя профил в Twitter.

За 58-годишният Лапорта гласуваха 30 184 човека, което е 54.28 процента от всички гласове. 29.99 процента събра Виктор Фонт, а трети остана Тони Фрейша с 8.58 на сто.

Това е четвърто участие за Лапорта в президентски избори в Барселона. За първи път той спечели през 2003-а година, а през 2006-а година остана на поста поради липсата на други кандидати. През 2015-а година на третите си избори той загуби от Джосеп Бартомеу, когото пък по ирония сменя сега, но и заради принудата Бартомеу да подаде оставка.

Гуардиола, както и доста от известните играчи на Барселона от близкото и по-далечно минало подкрепиха именно Лапорта. Подкрепата си за Лапорта демонстрира и Лео Меси, който гласува в компанията на един от синовете си. А кой български футболен клуб поздрави Лапорта, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички