Гуардиола изчетка изненадващ играч в Сити: Без съмнение е най-силният


Гуардиола изчетка изненадващ играч в Сити: Без съмнение е най-силният
Снимка: Getty Images

1469 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се изказа повече от ласкаво за един от основните си играчи Родриго Ернандес-Родри. Според Пеп бившият играч на Атлетико Мадрид без съмнение е най-силният полузащитник в света в момента.

“Какво попълнение само! Не мога да си представя как би изглеждал нашият отбор без него. Най-добрият халф в света! Той може да прави всичко – да отнема, да подава, да бележи важни голове. Бих казал, че опорните халфове рядко получават същото уважение, с което се ползват добрите централни нападатели и другите офанзивни футболисти – Родри обаче го заслужава напълно“ - започна испанецът.

Пеп смята Родри за най-добрия халф в света

Още: Кошмарната статистика на Почетино срещу Гуардиола не го притеснява преди Манчестър Сити - Челси

"Извънземният" Родри

Испанецът наистина прави фурор след пристигането си на „Итихад“ през лятото на 2019-та. Неизменен титуляр, досега Родри има цели 23 гола в 237 мача за „гражданите“ във всички турнири. На изключително ниво са и останалите ключови компоненти от играта му – за пет сезона той не пада под 90% точни подавания, може да се похвали и с цели 73% при отнемането на топката от противникови играчи. 

Родри се слави и като наистина земна натура. Като играч на Виляреал, правещ по 160 000 паунда на седмица, той предпочита да живее в скромно студентско общежитие, за да бъде по-близо до университета в Кастейон. Дълго време кара и семпла Опел Корса, купена от възрастна госпожа.

Друг от най-важните играчи на Гуардиола е Ерлинг Холанд. Норвежецът се представи много слабо в последния шампионатен мач с Челси и счупи доскорешен антирекорд на Дарвин Нунес. 

Още: Не е за вярване какво е говорил Гуардиола на Родри след триумфа в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички