Гуардиола: Имаме повече победи над Юнайтед, отколкото загуби, това е важното


Гуардиола: Имаме повече победи над Юнайтед, отколкото загуби, това е важното
Снимка: Getty Images/Guliver

1741 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изтъкна преди дербито с Манчестър Юнайтед в Купата на Лигата, че неговият тим има превес над своя градски съперник в последните години по брой победи. Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер от 22,00 часа, като можете да следите двубоя НА ЖИВО в SportLive.bg.

"Срещу Юнайтед, който е топклуб, можете да печелите и губите мачове. Не съм дошъл в Англия, очаквайки да побеждавам Ман Юнайтед през цялото време. Победихме ги повече пъти, отколкото загубихме срещу тях в редовния сезон. Това е важно", настоя испанецът, цитиран от goal.com.

Според Гуардиола, отборът на "червените дяволи" вече започва да играе така, както треньорът Оле Гунар Солскяер иска, след месеци на надстройване под негово ръководство. "Имам чувството, че започват да играят така, както той иска. Дори в последния мач срещу Арсенал видяхме ясно какво иска той. Не е лесно да поемеш голям, голям клуб, който винаги изисква да се бориш за трофеи", коментира бившият наставник на Барселона и Байерн Мюнхен.

Запитан какво е научил от последната среща с Юнайтед - мачът през декември, в който Сити загуби у дома, Гуардиола заяви: "Колко са бързи. Колко са солидни и агресивни. Допуснахме няколко контраатаки и само за няколко секунди те бяха в нашата половина". А защо Солскяер не се ядосва по време на мач - вижте признанието му. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички