Грубо: Marca "пенсионира" Роналдо и "цирковите" английски медии и анализатори


Грубо: Marca "пенсионира" Роналдо и "цирковите" английски медии и анализатори
Снимка: Getty Images

9715 0

Безспорната тема номер 1 на Острова за последните седмици в спортен аспект е Кристиано Роналдо. Всички медии и анализатори говорят най-вече за португалеца и завръщането му в Манчестър Юнайтед. Това явно е подразнило едно от водещите издания в Испания - "Марка", което излезе с много критичен текст по адрес на колегите им от Англия.

"Хиперболизирани и отвъд границата излагащи заглавия не са нещо ново в света на английския футбол и медиите му. Висшата лига си има цял нов цирк, от който постоянно и досадно да бъде отразяван в следващите години. Ако не сте забелязали, Кристиано Роналдо се присъедини към Манчестър Юнайтед, което е само доказателство, че някои хора във футбола просто няма да се научат.

Фанфарите от феновете, и още по-притеснително от пресата, са сякаш последните три години от кариерата му не са се случили, а дори не се взимат предвид сериозните обвинения към него, които се разглеждат" - започва "Марка".

Испанското издание продължава с малък преглед на случилото се в мача с Йънг Бойс от Шампионска лига. То споделя, че присъствието на Роналдо в Англия е станало толкова екстремно, че сега се говори за съотборниците му сякаш съществуват единствено, за да му помогнат да стигне личните си цели. Използван е за пример "Дейли Стар" и заглавието "Глупави момчета", използвано над снимките на Джеси Лингард и Аарън Уан-Бисака.

"Марка" отбелязва, че дори и "Скай Спортс" и Гари Невил (анализатор на английската медия) са се изложили с анализите си, изцяло насочени към Роналдо. Отбелязва се и голяма издънка - че графиките показвали как Роналдо е спечелил два трофея с националния си отбор, докато Лионел Меси - нито един, пренебрегвайки се Копа Америк от това лято.

Сериозно се осмива поведението на Гари Невил, който е причислен към "Клуба на момчетата на Манчестър Юнайтед" (иронично). А финалът на материала за "Марка" също е доста крещящ:

"6 минути след изравнителния гол на Йънг Бойс треньорът извади Кристиано Роналдо и го замени с Лингард. Когато Манчестър Юнайтед имаше нужда от гол, извади Роналдо, точно както Ювентус го остави извън стартовите 11 за най-задължителния им финален мач от сезон 2020/21 в Болоня, където трябваше да победят, за да играят в Шампионска лига".

Самият Солскяер пък посочи защо всъщност е сменил Кристиано Роналдо в мача срещу Йънг Бойс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички