Грийнууд пак блесна при разгромен поход на Юнайтед към топ 4


Грийнууд пак блесна при разгромен поход на Юнайтед към топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

1766 0

Манчестър Юнайтед разби съперника си в 33-ия кръг на Висшата лига с вдъхновена игра. За съжаление, "червените дяволи" показаха мускули срещу борещия се за оцеляване Борнемут, надделявайки с 5:2. С 2 попадения в головото шоу се отчете младата надежда Мейсън Грийнууд.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер удължиха великолепната си серия от 15 мача без загуба.
Мачът не започна добре за "дяволите", след като в 15-ата минута Борнемут поведе. След грешки на Линдельоф и Магуайър Джуниър Станислас от малък ъгъл прати топката във вратата на Де Хеа, като и стражът не реагира достатъчно добре. Юнайтед успя да изравни 14 минути по-късно, когато Бруно Фернандеш с чудесен пас намери Мейсън Грийнууд  и той почти от границата на наказателното поле стреля силно с левия крак през ръцете на вратаря в десния ъгъл. Минута по-късно гол на Брукс не беше зачетен заради засада. В същата минута реферът отсъди дузпа в полза на Юнайтед заради игра с ръка на Смит в наказателното поле. Вратарят успя да улови ъгъла при изпълнението на Рашфорд, но не спря топката да влети във вратата му.Момчетата на Оле Гунар Солскяер удължиха великолепната си серия от 15 мача без загуба.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер удължиха великолепната си серия от 15 мача без загуба. В класирането те се изкачиха четвърти. На 3 точки от третия Лестър. "Черешките" остават на 19-а позиция с едва 27 спечелени точки.

Мачът не започна добре за "дяволите", след като в 15-ата минута Борнемут поведе. След грешки на Линдельоф и Магуайър Джуниър Станислас от малък ъгъл прати топката във вратата на Де Хеа, като и стражът не реагира достатъчно добре. Юнайтед успя да изравни 14 минути по-късно, когато Бруно Фернандеш с чудесен пас намери Мейсън Грийнууд  и той почти от границата на наказателното поле стреля силно с левия крак през ръцете на вратаря в десния ъгъл. Минута по-късно гол на Брукс не беше зачетен заради засада. В същата минута реферът отсъди дузпа в полза на Юнайтед заради игра с ръка на Смит в наказателното поле. Вратарят успя да улови ъгъла при изпълнението на Рашфорд, но не спря топката да влети във вратата му. В добавеното време на първата част домакините покачиха до 3:1 след неспасяем удар на Марсиал от около 22 метра.

Още в началото на втората част Джошуа Кинг успя да намали пасива с гол от дузпа в 49'. Наказателният удар бе отсъден заради игра с ръка на Байи в наказателното поле, което се потвърди от ВАР. В 54' Грийнууд отново избухна и върна преднината от 2 гола на своя тим. Младокът нахлу отдясно и с мощен изстрел с десния крак направи резултата 4:2.

Пет минутии по-късно Бруно Фернандеш оформи крайното 5:2 с невероятен гол от пряк свободен удар. В 65' Рашфорд наниза шесто попадение за "дяволите", но то не бе зачетено заради засада. Ситуацията обаче бе спорна. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички