Греъм Потър "изпива силите" на бившия си отбор - иска две от звездите на Брайтън в Челси?


Греъм Потър "изпива силите" на бившия си отбор - иска две от звездите на Брайтън в Челси?
Снимка: Getty Images

2061 0

Отборът на Брайтън започна силно сезон 2022/23 в английската Висша лига и спечели четири от първите си шест срещи, записвайки едно равенство и едно поражение. "Чайките" са на 4-то място във временното класиране с актив от 13 точки, но вече ще трябва да се справят без старши треньора Греъм Потър, който почти мигновенно зае поста на уволнения от Челси Томас Тухел.

Испанското издание "Fichajes" твърди, че Потър вече прави планове за зимния трансферен прозорец и ще иска да привлече на "Стамфорд Бридж" двама от най-добрите играчи на бившия си клуб - Леандро Тросард и Мойсес Кайседо!

През лятото 20-годишният халф Кайседо бе "хванал окото" на Ливърпул, но до сделка не се стигна, тъй като мърсисайдци привлякоха Артур Мело от Ювентус. Националът на Еквадор е на 20 години и през настоящата кампания е неизменен титуляр за Брайтън (6 мача и 1 гол). Твърди се, че Греъм Потър вижда в него бъдещ заместник на Н'голо Канте и Жоржиньо. 

Що се касае до Тросард - той е на 27 години и може да действа на всяка позиция по лявото крило. От 2019 г. насам е изиграл 110 мача за "чайките", в които е отбелязал 20 попадения и е раздал 13 асистенции. Евентуален негов трансфер би бил улеснен от факта, че договорът му изтича на 30 юни 2023 година и през зимата ще може да преговаря свободно с всеки клуб.

НАУЧЕТЕ ОЩЕ - Ще играят ли отборите от Англия в Шампионска лига през следващата седмица?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички