Гранит Джака остава в Арсенал, Томас Партей под въпрос за старта на сезона


Гранит Джака остава в Арсенал, Томас Партей под въпрос за старта на сезона
Снимка: Getty Images

2705 0

Централният халф на Арсенал Гранит Джака ще продължи да играе за тима и през следващия сезон, въпреки че бе близо до трансфер в Серия А това лято. Швейцарският национал бе искан от новия наставник на Рома Жозе Моуриньо, но офертата на италианския клуб не удовлетвори исканията на "артилеристите" и в крайна сметка сделка няма да има.

Това потвърди мениджърът на лондончани Микел Артета след вчерашната контрола с Челси, спечелена от "сините" с 2:1. "Джака остава. Той е ключов играч за нас", обяви Артета относно 28-годишния полузащитник. Джака бе титуляр в 29 мача от Висшата лига през миналия сезон, като единствено Букайо Сака стартира повече двубои в Лигата от полевите играчи на тима.

В същото време друг основен халф на Арсенал Томас Партей може да пропусне началото на следващия сезон, след като получи контузия по време на проверката с Челси след единоборство с Хаким Зиеш. Партей напусна принудително терена малко преди почивката, като предстои да му бъдат направени изследвания. "Сега говорих с лекаря, утре ще мине скенер. За момента нещата не изглеждат добре", призна Артета.

Арсенал започва новата кампания във Висшата лига с гостуване на новака Брентфорд на 13 август от 22:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички