Голово шоу в Ливърпул доближи Тотнъм до върха в Англия (ВИДЕО)


Голово шоу в Ливърпул доближи Тотнъм до върха в Англия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3790 0

Отборът на Тотнъм победи Евертън с 6:2 в най-резултатния мач от 18-я кръг на Висшата лига. Двубоят бе изигран на "Гудисън Парк", а "шпорите" се доближиха до "Анфийлд" и тима на Ливърпул както в буквален, така и в преносен смисъл.

Двубоят започна обещаващо за домакините, които откриха резултата в 21' след гол на Тио Уолкът. "Сините" обаче бързо бяха свалени на земята, след като попаденията във вратата им заваляха едно след друго. Сон Хюн-Мин изравни шест минути по-късно, а до края на полувремето Деле Али и Хари Кейн дадоха комфортна преднина на своя отбор.

Втората част започна както завърши първата - с гол за гостите, а голмайстор бе Кристиан Ериксен. Три минути по-късно Гилфи Сигурдсон все пак върна интригата в мача, реализирайки за 2:4, но в 61' отново Сон Хюн-Мин се разписа, с което може да се каже, че прекрати драмата в последния мач от 18-я кръг на шампионата.

До края на двубоя Хари Кейн добави още едно попадение, с което оформи крайното 6:2 в полза на гостите. С двете си попадения Хари Кейн се изравни по голове в шампионата с Мохамед Салах и се доближи на само един от водача Пиер-Емерик Аубамеянг.

Победата приближи Тотнъм още повече до водачите в класирането Манчестър Сити и Ливърпул. "Небесно-сините" допуснаха загуба в последния си мач, с което "шпорите" ги застигнаха и остават на само две точки зад тях. "Червените" от Мърсисайд остават водачи с 48 точки - шест точки повече от Тотнъм.

Евертън от своя страна допусна шестата си загуба от началото на сезона, което ги оставя извън топ 10 на първенството. "Карамелите" се намират в серия от пет поредни мача без победа, а в следващия кръг ще търсят "изгубеното" срещу състава на Бърнли. Тотнъм пък посреща Борнемут на "Уембли" по пътя си към върха в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички