Тримата играчи, които са тотално игнорирани от Греъм Потър


Тримата играчи, които са тотално игнорирани от Греъм Потър
Снимка: Getty Images

10810 0

Откакто Греъм Потър застана начело на Челси, изявите на „сините“ не разочароват. Новият мениджър няма записана загуба в първите си пет мача като старши треньор на отбора. „Сините“ записаха четири победи и едно равенство. Откакто англичанинът води отбора, стилът на игра на състава също претърпя промени – Челси вече е по-директен в атака и в рамките на петте срещи „сините“ имат реализирани 11 попадения и запазени три поредни сухи мрежи.

Ротацията в клуба също е голяма – Потър прави промени в титулярния състав преди всеки мач. Трима играчи обаче все още не са получили шанс да докажат уменията си и нямат записана нито една минута под ръководството на новия мениджър.

Денис Закария

Швейцарският полузащитник беше привлечен под наем от Ювентус през лятото, като договорът е валиден до края на сезона. И докато новите попълнения на „сините“ вече се адаптират към обстановката в клуба, Денис Закария все още не е получил своя шанс. Не е ясно дали халфът изобщо влиза в плановете на Греъм Потър и най-вероятно Челси ще прекрати договора му предсрочно.

Едуар Менди

Докато Менди беше първият избор на Томас Тухел, положението при Греъм Потър не е същото. Сенегалският национал е един от малкото играчи, които не са се появявали на терена. Кепа е вратарят, който стартира в първите пет срещи под ръководството на Греъм Потър. Откакто стана част от състава на „сините“ през 2020 година, Едуар Менди е бил безспорният първи избор за под рамката на вратата. Едва ли е свикнал да следи толкова срещи от резервната скамейка. Причина за това решение на Потър може би е разочароващото начало на сезона, което сенегалецът записа – Челси допусна 10 гола и успя да запише само една суха мрежа.

Н‘Голо Канте

Настоящата кампания започна разочароващо за френския полузащитник. Причината за това е не друго, а контузиите, които възпрепятстваха изявите на Канте. Откакто се контузи в мача на Челси с Тотнъм на 14-и август, французинът не е влизал в игра. Французинът е една от най-ясно изявените фигури в лондонския тим, така че едва ли Греъм Потър ще го държи на резервната скамейка, когато се възстанови.

Докато някои играчи все още чакат шанс да покажат способностите си, Потър има други проблеми на главата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички