Гол в 96' избави Тотнъм от издънка срещу опашкар във Висшата лига


Гол в 96' избави Тотнъм от издънка срещу опашкар във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1265 0

Английският гранд Тотнъм постигна изключително трудна победа с 0:1 в първия си мач през новата 2022 година, след като спечели визитата си на борещия се за оцеляване Уотфорд с гол в 96-ата минута в двубой от 21-ия кръг във Висшата лига.

В 19-ата минута Хари Кейн бе близо до това да отбележи, но стражът Даниел Бахман улови. В 31-ата минута Серхио Регилон и Кейн последователно можеха да вкарат, но отново резултатът остана непроменен.

След почивката Джошуа Кинг можеше да открие за "стършелите", но Юго Лорис го отказа с брилянтна намеса. В 75-ата минута дойде най-чистото положение за "шпорите" през второто полувреме, открило се пред Хюн Мин Сон, но азиатският футболист не успя да вкара.

Все пак Тотнъм показа характер и късно в добавеното продължение на мача стигна до победата. В 96' Хюн Мин Сон намери Давинсон Санчес, който отбеляза така важното попадение за "шпорите", което ги изкачи до петото място във Висшата лига с 33 пункта - с два повече от петия и шестия Уест Хям и Манчестър Юнайтед.

Уотфорд пък записа шеста поредна загуба във Висшата лига и остава на 17-а позиция с едва 13 точки в актива си - с две повече от 18-ия и 19-ия Бърнли и Нюкасъл. В следващия кръг Тотнъм домакинства на Арсенал в дербито на Лондон, докато Уотфорд гостува на Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички