Гарет Саутгейт остави Мейсън Грийнууд извън състава на Англия за мачовете от Лигата на нациите


Гарет Саутгейт остави Мейсън Грийнууд извън състава на Англия за мачовете от Лигата на нациите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1220 0

Централният халф на Манчестър Сити Фил Фоудън се завърна в състава на Англия за предстоящите мачове от Лигата на нациите с Белгия и Исландия, и контролата с Ирландия, но нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд не бе включен в групата от селекционера Гарет Саутгейт.

Двамата младоци се забъркаха в скандал по време на гостуването на "трите лъва" в Исландия в мач от Лигата на нациите през септември, след като наруши правилата за карантина и поканиха местни момичета в хотела на англичаните в Рейкявик. След изцепката Фоудън и Грийнууд бяха извадени от състава, а след това за наказание Саутгейт не ги включи в групата на тима за двубоите през октомври.

Сега обаче Фоудън получава амнистия и ще бъде част от тима за контролата с Ирландия на 12 ноември, и двубоите от Лигата на нациите с Белгия (15 ноември) и Исландия (18 ноември). 19-годишният Грийнууд обаче не е получил повиквателна от Саутгейт.

"Те не са скачена двойка, те са индивидуални играчи и всеки има своите силни страни и таланти. Фил игра доста футбол със своя отбор напоследък, докато Мейсън имаше по-малко минути с Юнайтед. Поговорих си със Солскяер и счетохме, че за него е по-добре да остане в своя клуб за момента, за да продължи развитието си през следващите няколко месеца. Но и двамата са налични, случката от септември вече е приключила. И двамата са налични за националния отбор и ще станат много добри играчи", коментира Саутгейт своето решение.

Съставът на Англия:

Вратари: Хендерсън, Пикфорд, Поуп;

Защитници: Александър-Арнолд, Чилуел, Коуди, Дайър, Гомез, Джеймс, Кийн, Магуайър, Мейтланд-Найлс, Мингс, Сака, Трипиър, Уокър;

Халфове: Фоудън, Хендерсън, Маунт, Райс, Уорд-Праус, Уинкс, Грийлиш, Санчо, Стърлинг;

Нападатели: Ейбрахам, Калвърт-Люин, Кейн, Рашфорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички