Фъргюсън обвинен, че е продал мач от ШЛ срещу Юве за един часовник


Фъргюсън обвинен, че е продал мач от ШЛ срещу Юве за един часовник
Снимка: Getty Images/Guliver

4755 0

Един от най-легендарните треньори за всички времена - сър Алекс Фъргюсън, бе обвинен, че, докато все още бе начело на Манчестър Юнайтед, е продал мач срещу Ювентус в замяна на часовник "Ролекс", който е бил на стойност 30 хиляди паунда.

Скандалното твърдение отправи футболният агент Джузепе Паляра. Италианецът е обвинен за подкупничество, а в момента се води дело срещу него. Едно от признанията за незаконните му дейности бе именно това, което очерня Фъргюсън.

"Към края на срещата Паляра изрече обвинителна реч, насочена към Сър Алекс Фъргюсън, обвинявайки го, че двамата са уредили резултат в мач от Шампионска лига срещу Ювентус (тогава Паляра е свързан с клуба). За тази "услуга" Паляра му е благодарил със златен часовник "Ролекс" за 30 хиляди паунда. Той го обвини още за взимането на пари от сделки за трансфери с други агенти" - заяви прокурорът по делото на Паляра - Брайън О'Нийл.

Междувременно, Манчестър Юнайтед все още не може да се върне на нивото, на което бе по времето на легендарния шотландец. Кой е поредният антирекорд, който е невиждан в близкото минало за клуба - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички