Фъргюсън бил изненадан с обаждане 4 години след скандал с голяма звезда на Манчестър Юнайтед


Фъргюсън бил изненадан с обаждане 4 години след скандал с голяма звезда на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

14134 0

На Острова припомниха любопитен случай от миналото, който касае две големи имена в историята на Манчестър Юнайтед. Едното е великият шотландски мениджър сър Алекс Фъргюсън, който прекарва 27 години начело на отбора.

Докато е на "Олд Трафорд", Фъргюсън все пак има своите проблеми с някои големи имена. Така например през 2005 година капитанът Рой Кийн напуска клуба. Не след дълго това се случва и с нападателя Рууд ван Нистелрой, който си тръгва от "Олд Трафорд" след пет години престой и току след като е вкарал 21 гола в шампионата.

Зад трансфера му в Реал Мадрид обаче стои и проблемът му със съра. Наченките се появиха във финала на Купата на Лигата през 2006 година, когато нидерландецът остава на пейката през целия мач. След това е изваден изобщо от състава за последния шампионатен двубой срещу Чарлтън, след като се е сблъскал и на тренировки - с Кристиано Роналдо.

Още: "Изкарайте тази п%$ка от тунела ми": Как и защо сър Алекс Фъргюсън направи журналист на две стотинки

Враждата на Ван Нистелрой с Алекс Фъргюсън

Кристиано Роналдо и Рууд ван Нистелрой като съотборници в Манчестър Юнайтед

Около четири години по-късно Ван Нистелрой писал на Фъргюсън дали може да се чуят по телефона. Шотландецът му посочил кога това ще бъде удобно и в крайна сметка двамата се чули.

"Мислех си известно време да му се обадя, говорих го и със съпругата ми, която предложи да му пиша съобщение и да проверя дали иска да говорим. Той ми отговори, че може, като даде дата и час. Звъннах му и той вдигна и ми каза, че ме слуша какво имам да му кажа.

Признах му, че искам да му се извиня за това, което се е случило. Той каза: "Добре, оценявам го. Когато се видим отново, всичко ще е ОК". По няколко пъти всяка година се сещам каква срамота беше да приключа отношенията така, както се бе случило с Фъргюсън. Исках да направя нещо, наистина останах доволен, че се чухме по телефона" - споделя самият Нистелрой, цитиран от Daily Mail.

Легендарният наставник е обвиняван от някои и за решението да остави Димитър Бербатов извън финала срещу Барселона през 2011 година. Вижте каква причина назова сър Алекс Фъргюсън за загубение финал в Шампионска лига.

Още: Няма да го познаете! Любимец на сър Алекс Фъргюсън - 8 години, след като напусна Манчестър Юнайтед (СНИМКА)

След смъртта на съпругата му: Сър Алекс продава семейното имение (СНИМКИ)

Сър Алекс Фъргюсън: Ако съпругата ми беше жива и знаеше за какво дадох 650 000 паунда, щеше да ме убие

Да нападнеш сър Алекс пред всички в Манчестър Юнайтед: Кой се осмели и защо си го позволи?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички