Феновете на Тотнъм се вдигнаха срещу ръководството, искат промени


Феновете на Тотнъм се вдигнаха срещу ръководството, искат промени
Снимка: Adam Davy/PA

1254 0

Феновете на Тотнъм последваха примера на тези на Манчестър Юнайтед и поискаха промерни в управлението на клуба. Тръстът на привържениците на "шпорите" заявиха, че са отказали среща с президента на лондончани Даниел Леви, тъй като искат да говорят със собствениците на клуба.

Тръстът заяви, че е разочарован от пасивността на ръководството на Тотнъм, защото след присъединяването към Европейската Суперлига никой от ръководството не се е извинил пред привържениците. Според привържениците това е тежък удар по репутацията на клуба и причина да се призове за оставката на Изпълнителния съвет.

"Ние продължаваме да работим, за да осигурим, че интересите на феновете се взимат под внимание, но няма комуникация с ръководството на клуба. Искаме среща със собствениците на клуба. За да сме ясни, ще уточним основните точки, по които ще говорим на подобна среща. Вярваме, че инцидентът със Суперлигата демонстрира, че Изпълнителният съвет е загубил яснота относно фундаменталния факт, че Тотнъм Хоспър на първо място е футболен клуб. Ясно е, че единственият начин да подсигурим, че футболът е в основата на всичко, е да включим феновете в структурата на клуба по отношение взимането на решения" ,се споменава в изявлението.

Освен това привържениците имат шест конкретни искания:

1. Разграничете клуба и решението за отделяне като замените настоящия Изпълнителен съвет.

2. Собствениците трябва публично да заявят, че всякакви разходи или глоби, причина за които е решението да се включат в Суперлигата и след това да излязат от нея, ще бъдат заплатени директно от собствениците, а не от касата на клуба.

3. Създайте нов управленски орган в клуба, който да включва независими директори, чиято единствена цел ще е да пазят интересите на Тотнъм като футболен клуб, а не тези на акционерите или собствениците.

4.Активно и позитивно се включете в разглеждането от страна на правителството на футбола с цел да бъде променена настоящата структура на собственост в полза на феновете.

5. Съгласете се на консултации с привържениците при взимане на важни решения и внедряването на система, която изисква съгласието на феновете за тези решения.

6. Съгласете се насъздаването на акционерна структура на собственост, която разширява настоящата и потенциално може да осигури нови приходи.

Ето от какъв треньор се нуждае Тотнъм според Димитър Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички