Фенове, преживели "Хилзбъро", са се самоубили след ексцесиите на финала в Шампионска лига


Фенове, преживели "Хилзбъро", са се самоубили след ексцесиите на финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1455 0

Двама фенове на Ливърпул, преживели голямата трагедия "Хилзбъро", са се самоубили след тазгодишния финал в Шампионска лига на "Стад дьо Франс", в който мърсисайдци отстъпиха на Реал Мадрид. Преди началото на финала се стигна до безредици и хаос на стадиона, а запалянковци на "червените" бяха налагани с палки от полицаите.

Сцените от финала са отключили спомените на двама привърженици, преживели "Хилзбъро", които в резултат на това са се самоубили. Те са били на възраст 52 и 63 години, като са отнели живота си няколко седмици след финалния мач в Париж. Информацията бе разгласена от Питър Скарф, който е част от организацията, подкрепяща оцелелите от "Хилзбъро".

"Само тази година имаме три случая на самоубийства. Това е твърде много. Единият човек отне живота си преди годишнината от трагедията, а другите двама го направиха след финала на „Стад дьо Франс“, който отключи спомените им. Тези събития имат много допирни точки с тези от „Хилзбъроу“ и това върна спомена от 1989 година. И в двата случая имаше хора, притиснати един срещу друг под тунел, блокирани турникети, предотвратяващи влизането на стадиона, и преди всичко фалшиви обвинения по-късно. Такива неща не трябва да се случват", каза Скарф.

ОЩЕ: Наказаха фенове, осмяли трагедията "Хилзбъро" след мач на Ливърпул (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички