Фенове на Англия и Косово пяха "F*** Serbia", придружено с нацистки поздрави


Фенове на Англия и Косово пяха "F*** Serbia", придружено с нацистки поздрави
Снимка: БГНЕС

13123 0

Само преди месец по време на евроквалификацията България - Англия българските фенове бяха изкарани като най-големите расисти медиите на Острова. А сега, феновете на "Трите лъва" обиждаха Сърбия и сипеха ругатни по западните ни съседи.

Англичаните бяха посрещнати изключително радушно в Косово преди няколко дни за двубоя помежду им и явно са решили да се отблагодарят затова. В социалните мрежи се появиха видеа, на които се вижда как скандират "F*** Serbia" и "Serbians are b******s, everywhere they go" (сърбите са к******а, където и да отидат) с местните, пише The Sun.

Освен това се забелязват и нацистки поздрави с вдигнати десни ръце от запалянковци от Англия, които пристигнаха в Прищина. Припомняме, че за двубоя в София английските национали дори се готвеха да напуснат терена заради расистки скандирания, а феновете ни бяха сериозно обиждани. След случката в Косово английските фенове веднага бяха обвинени след лицемерие, а социалните мрежи дори имаше и призиви за официална позиция от Сръбската федерация.

А как от Guardian също описаха случващото се в София - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички